De feestdagen komen eraan, beveilig uw huis goed! 0

Trends in woningbeveiliging

Nog heel even en dan is de gezelligste tijd van het jaar aangebroken. Dat betekent voor veel mensen dat ze op bezoek gaan bij dierbaren en genieten van enorm veel gezelligheid. Ook voor inbrekers is dit de leukste tijd van het jaar. Zij hebben de keus uit ontzettend veel woningen die slecht beveiligd en verlaten zijn. Het is voor de meeste mensen hun grootste nachtmerrie: thuiskomen na een heerlijke feestdag en vervolgens erachter komen dat hun hele huis leeggeroofd is. Elk jaar weer zien veel mensen die nachtmerrie werkelijkheid worden tijdens de feestdagen. Gelukkig zijn er genoeg manieren om de kans op inbraak zo veel mogelijk te voorkomen. In deze blog leggen we uit hoe jij je woning extra beveiligd tijdens de feestdagen.

Hou rekening met de meest voorkomende inbraakmethode

De meeste inbrekers gaan te werk volgens dezelfde methode. Deze methode is al sinds mensheugenis bekend en toch denken we hier niet bij na als we onze woning verlaten. Hoog tijd om rekening te houden met de meest voorkomende inbraakmethode. Door de inbreker te slim af te zijn, ben je hem altijd één stap voor.

Inbrekers zullen eerst altijd kijken of er deuren of ramen geopend zijn. Insluipen is dan makkelijk gedaan. Het is dan ook aan te raden om bij het verlaten van je woning altijd eerst alle deuren en ramen te sluiten. Ook overdag mag je dit zeker niet vergeten. Daarnaast zijn er makkelijke methodes waarbij ze sloten openbreken met schroevendraaiers of gaten boren in kozijnen om toegang tot het huis te krijgen. Een kwalitatief slot kan hierbij al helpen. Laat ook zeker geen opengebroken of kapotte sloten op de deuren zitten. Voordelig je cilinderslot vervangen kan al bijdragen aan een lager risico op inbraak.

Ook doen veel inbrekers aan ‘hengelen’. Met een stuk draad kan zo de klink van een deur omgezet worden en wordt de toegang verleend. Door je deur altijd op slot te doen, voorkom je dat deze methode gebruikt kan worden. Als inbrekers direct zicht hebben op de buit en deze binnen enkele seconden te pakken kunnen krijgen, zullen zij soms minder subtiele methodes gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een steen door de ruit.

Tips om je woning te beveiligen tijdens de feestdagen

Nu de feestdagen eraan komen is het hoog tijd om je woning extra te beveiligen. De volgende tips gelden uiteraard niet alleen voor de feestdagen, maar moeten eigenlijk het hele jaar door toegepast worden:

  • Zorg dat je waardevolle spullen altijd uit het zicht houdt. Zo voorkom je dat inbrekers minder subtiele methodes gebruiken om iets waardevols mee te nemen.
  • Ga voor een kwalitatief slot en alarm. Inbrekers willen binnen 2 minuten een woning betreden. Anders wordt de kans dat ze betrapt worden enorm groot. Hoe langer ze er over doen om een woning te betreden, des te groter de kans dat ze de woning overslaan.
  • Sluit ook de allerkleinste ramen. Kleine ramen worden al snel vergeten als er een ronde door het huis wordt gedaan, maar ook deze kan gebruikt worden voor slim sluipwerk.
  • Laat bij het verlaten van het huis een bewoonde indruk achter. Zorg dat de lampen aanstaan, doe de gordijnen open en zet een muziekje op de achtergrond.
Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *