De fiscale voordelen van zakelijke zonnepanelen 0

De fiscale voordelen van zakelijke zonnepanelen

Zonnepanelen maken steeds vaker deel uit van de Nederlandse woningen. Nu duurzaamheid een belangrijke rol speelt in ons dagelijkse leven, merken ze bij zonnestroomnederland ook dat de vraag naar energiezuinige en zelfvoorzienende opties toeneemt. Dat is maar goed ook, want de overheid zinspeelt immers op een CO2-neutraal Nederland in 2050! Maar wist je dat investeren in zakelijke zonnepanelen ook veel fiscale voordelen kan hebben? Hoe dat zit, leggen we uit in dit artikel!

Investeren in zonnepanelen loont

De afgelopen jaren hebben we zeker verandering gezien op de zonnepanelenmarkt. Waar dit voorheen enkel nog aangeschaft werd door mensen die alvast naar een innovatieve oplossing zochten om energie op te wekken, de elite, zien we tegenwoordig dat het steeds normaler wordt om zonnepanelen op je dak te installeren. Loop een willekeurige staat binnen en je zal direct meerdere daken vol prachtige zonnepanelen zien. Goed nieuws voor het milieu!

Doordat de vraag toeneemt en de techniek ook niet stilstaat, is het steeds meer mogelijk om zonnepanelen goedkoper op de markt te brengen. Bovendien zijn de zonnepanelen die vandaag de dag geproduceerd worden al veel beter en efficiënter dan de zonnepanelen van vijf tot tien jaar terug. Als we kijken naar de kolenstroom, zien we dat hier enkel prijsstijgingen zijn en de toekomst er niet bepaald rooskleurig uitziet. Het is dan ook de hoogste tijd om naar een oplossing te gaan zoeken. Hierdoor wordt het investeren in zonnepanelen al direct een stuk interessanter. Zeker als je ook nog eens over de mogelijkheid beschikt om zakelijke zonnepanelen aan te schaffen.

Investeren in zonnepanelen loont

Fiscale voordelen van zakelijke zonnepanelen 

Als ondernemer beschik je over nóg meer fiscale voordelen dan iemand die zonnepanelen particulier aanschaft. Dit komt doordat de overheid ondernemers probeert te stimuleren om energiebewuster te werken. Hierdoor profiteer je van flink wat subsidies en andere fiscale voordelen zakelijke zonnepanelen.

Voor zakelijke grootverbruikers geldt de SDE+ regeling. Dit werkt anders dan de andere subsidies die door de overheid worden gegeven, omdat je hierbij enkel subsidie ontvangt over de energie die je met de zakelijke zonnepanelen hebt opgewekt. In tegenstelling tot andere subsidies waarbij je een tegemoetkoming ontvangt voor je investering. Een grootverbruiker kan hiermee over een zeer interessant fiscaal voordeel beschikken. Hoeveel subsidie je ontvangt is van meerdere factoren afhankelijk. Denk hierbij aan de grootte van je dak, de kostprijs waarop je je inschrijft en mogelijke afspraken die met de energieleverancier zijn gemaakt. Hoeveel SDE+ subsidie je ontvangt is gemakkelijk te berekenen met een aantal online rekentools.

Voor zakelijke kleinverbruikers gelden ook enkele interessante voordelen en subsidies. Zo heb je de kleinschaligheidsaftrek, milieu-investeringsaftrek en energie-investeringsaftrek. Naast alle subsidieregelingen zijn er natuurlijk ook nog de gewone voordelen van zonnepanelen. Zo kan je voor een veel lagere prijs genieten van groene stroom en heb je binnen enkele jaren je investering terugverdiend. Vanaf dat moment kan je enkel nog genieten van gratis stroom voor jouw bedrijf. In combinatie met de subsidies kan je zo de kostprijs verder naar beneden laten zakken, waardoor er een hele sterke businesscase ontstaat. Genoeg redenen dus om voor zakelijke zonnepanelen te kiezen!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *