De flexibiliteit van vinyl laminaat 0

De flexibiliteit van vinyl laminaat

Ben je gek van laminaat, omdat dat lekker onderhoudsvriendelijk is en bovenal comfortabel? Verdiep je dan eens in vinyl laminaat.  Dit is een zeer flexibele laminaatvloer, die absoluut niet onder doet voor ‘gewoon’ laminaat. Vinyl stond vroeger niet zo bekend als een hele goede kwaliteit vloer, maar hoe is dat anno nu? En waarom zou je voor vinyl gaan en niet voor samengedrukte houtvezels die een stijve plank vormen? Je leest in dit artikel meer over de flexibiliteit van vinyl laminaat.

Is vinyl laminaat van goede kwaliteit?

Een vinyl laminaat vloer wordt wel eens vergeleken met zeil. Dat was vroeger misschien zo, maar tegenwoordig is vinyl laminaat van uitstekende kwaliteit. Deze vloer wordt populairder en populairder. De vloer is gemaakt van een flexibel kunststofsoort, afgekort vinyl en bestaat uit meerdere lagen:

  1. Beschermende glasvezellaag
  2. Decoratieve laag
  3. Beschermlaag

De extra beschermlaag vind je bij de betere speciaalzaken die vinyl laminaat verkopen. Goede vinyl laminaat vloeren kunnen tientallen jaren mee. De goedkoper varianten verslijten uiteraard sneller dan dikke vloeren. De vinyl vloer is erg dun, maar wel stevig. Het enige nadeel is wel dat meubels een afdruk kunnen achterlaten op een vinyl laminaat vloer.

Vinyl laminaat in veel verschillende soorten

Vinyl laminaat is net als gewoon laminaat te verkrijgen in veel verschillende soorten, waardoor het een vloer is dat in ieder interieur past. Je kiest je houtlook of tegellook uit in donker, licht of gekleurde tinten. Wat past in jouw interieur?

Vinyl laminaat in veel verschillende soorten

Wanneer kiezen voor vinyl laminaat ten opzichte van andere vloeren?

Vinyl laminaat is bij een speciaalzaak nog een goedkope vloer, ten opzichte van andere vloeren. Daarnaast is het nog makkelijker te leggen dan gewoon laminaat, wat je ook tijd en kosten scheelt. Een vinyl laminaat vloer is wat minder duurzaam dan andere vloeren, maar daarom juist ideaal voor mensen die hun interieur eens in de 10 jaar helemaal omgooien of voor bijvoorbeeld een huurwoning. En als laatste is een vinyl laminaat vloer nóg gemakkelijker in onderhoud dan gewoon laminaat.

Vinyl laminaat kopen

Het is belangrijk om goede kwaliteit vinyl laminaat op de kop te tikken, zodat je er zo lang mogelijk van mag genieten. Bebo Parket is een speciaalzaak in Vriezenveen, Overijssel, waar ze een enorme showroom hebben met vinyl laminaatvloeren en tegels en laminaatvloeren, zodat je alles kunt vergelijken. De verkopers helpen en adviseren je graag. De koffie en wat lekker staan daar altijd voor je klaar.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *