Ga slim om met de ruimte in huis en volg deze 5 tips! 0

Ga slim om met de ruimte in huis en volg deze 5 tips!

In dit artikel vind je vijf tips die je helpen slimmer om te gaan met de ruimte in huis. Het is vaak geen probleem om een ruimte te vullen. Het vinden van ruimte blijkt een stuk lastiger te zijn! Je zou kunnen overwegen een uitbouw bij te bouwen of je ruimte slimmer te benutten. Welke van de tips uit dit artikel heb jij al binnen je woning toegepast?

Tip 1: maak gebruik van wijnrekken in een trapkast of kelder

Nederlanders genieten van een wijntje op z’n tijd! Om niet steeds nieuwe flessen in te hoeven kopen, kan het slim zijn om voor een wijnrek te kiezen. Een wijnrek biedt je niet alleen de mogelijkheid om een groot aantal flessen in de hoogte op te bergen. Ook zien wijnrekken er vaak sierlijk uit als ze gevuld zijn met flessen.

Tip 2: kies voor een schoenenrek in de hal

Het gebruik van een wijnrek kun je combineren met schoenenrekken. Een schoenenrek of -kast biedt je de mogelijkheid om de schoenen in de hoogte op te bergen, in plaats van ze naast elkaar te moeten zetten. Niet alleen handig voor in de gang van je woning, maar bijvoorbeeld ook voor in een slaapkamer of walk-in closet.

schoenenrekken.

Tip 3: schaf badkamer opbergers aan voor de badkamer

Houd je sieraden of bijvoorbeeld medicijnen netjes gesorteerd door gebruik te maken van een badkamer opberger. Dit is een handige doos die van meerdere vakken voorzien is. Ieder vakje biedt je ruimte voor een type sieraad of medicijn. Niet alleen houd je de verschillende accessoires of pillen van elkaar gescheiden, ook voorkomt het dat kettinkjes met elkaar in de knoop raken.

Tip 4: bouw een trapkast onder de trap

Heb je momenteel nog geen kast onder je trap? Overweeg deze alsnog te laten plaatsen of bouw zelf een mooie kast. Een trapkast biedt je ontzettend veel ruimte voor bijvoorbeeld een stofzuiger, de voorraad aan etenswaren, enzovoorts. Vaak wordt de ruimte onder een trap niet of nauwelijks benut zonder trapkast. Dit is zonde!

Tip 5: plaats een tuinhuisje in je tuin

Kijk niet alleen naar het gebruik van ruimte in huis. Ook in de tuin is het slim om voor voldoende opslagruimte te zorgen! Kies bijvoorbeeld voor een tuinhuisje. In de zomer geniet je hier tot laat op de avond van het mooie weer. ’s Winters biedt het tuinhuisje voldoende ruimte om je luxe tuinmeubelen in op te bergen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *