Garagedeuren van topkwaliteit 0

Een garagedeur gebruik je vaak intensief, zeker als je hem gebruikt om je auto in te parkeren of als je er dagelijks met de fiets op uit trekt. In dat soort gevallen wil je dus dat de deur van de garage dag in dag uit op een soepele manier functioneert en jarenlang meegaat. Het is in dat geval belangrijk om voor een garagedeur van topkwaliteit te kiezen, hoewel je bij de aanschaf wat meer betaald, zal je er in het gebruik meer comfort voor terugkrijgen.

Wanneer je op zoek gaat naar garagedeuren van topkwaliteit, kun je onder andere terecht bij de Garagedeur Specialist. Dit bedrijf uit Moordrecht verkoopt merken waarbij kwaliteit voorop staat. Het is dan ook niet voor niets dat de Garagedeur Specialist Premium Partner van Hörmann garagedeuren is. De deuren van dit merk gaan jarenlang mee. Bovendien heeft de fabrikant over belangrijke aspecten van de deur nagedacht, waaronder de veiligheid. Zeker als je kleine kinderen hebt, dan moet je er niet aan denken dat ze met hun vingertjes tussen de veren van de deur knel kunnen komen te zitten. Daarom heeft Hörmann beschermkappen rondom de veren geplaatst,zodat ze afgeschermd zijn voor kindervingertjes.

Maar naast goede kwaliteit en veiligheid is het natuurlijk ook van belang dat het type garagedeur dat je kiest goed bij jouw situatie past. In tegenstelling tot jaar geleden, heb je als consument inmiddels een stuk meer keuze als het op garagedeuren aankomt. We zullen een aantal veel voorkomende deuren in het kort toelichten, zodat je een goed beeld krijgt van de mogelijkheden.

Sectionale garagedeuren

Een sectionale garagedeur bestaat uit een aantal deurbladen die verticaal worden geopend. De doorbladen worden in een geopende stand direct onder een plafond geplaatst. Hierdoor kunnen de zijwanden van de garage worden gebruikt om bijvoorbeeld stellingskasten te plaatsen. Een sectionaaldeur heeft een moderne look en is daardoor erg populair bij woningbezitters die een strakke uitstraling belangrijk vinden. Ook is het mogelijk om het deurblad te isoleren, zodat het klimaat in de garage prettiger wordt.

Kanteldeuren

Kanteldeuren zijn sinds jaar en dag een veelgebruikte garagedeur. Het grote voordeel van dit type deur is dat ze relatief gezien goedkoop zijn. Ook zijn kanteldeuren in uitvoeringen verkrijgbaar waarbij je een loopdeur in het deurblad hebt. Dat is met name erg praktisch als je garage vaak in een uit wilt gaan zonder dat je daarbij de deur keer op keer geheel hoeft te openen.

Roldeuren

Het derde type deur dat we bespreken zijn roldeuren. Dit type garagedeur is met name geschikt als je de garageruimte wilt gebruiken om spullen in op te slaan. De lamellen van roldeuren worden verticaal in een opbergsysteem opgerold. Hierdoor heb je de gehele ruimte van de garage tot je beschikking om spullen in op te slaan. Ook hoef je geen rekening te houden met een deurblad dat naar buiten toe open kantelt. Dat is ook de reden waarom roldeuren in stedelijke gebieden zeer populair zijn, maar ook veelvuldig worden toegepast in Self Storage gebouwen.

Roldeuren-van-hout

Naast de besproken deuren zijn er natuurlijk nog veel meer mogelijkheden. Denk aan deuren die zijdelings opengaan of aan openslaande garagedeuren die uit twee deurbladen bestaan en een schitterende uitstraling kunnen geven aan een woning waarbij een landelijke uitstraling is gewenst. Het is dan ook zeker aan te raden om eens bij De Garagedeur Specialist in Moordrecht op bezoek te gaan en je te laten informeren over de vele mogelijkheden. Zo kom je tot een goed besluit en heb jij straks de garagedeur die perfect bij jou past. Het is je tijd zeker waard!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *