Geef je interieur dit voorjaar een frisse uitstraling 0

Geef je interieur dit voorjaar een frisse uitstraling

Fris het interieur in huis dit voorjaar op met de aankoop van een nieuwe groene hoekbank, een fraai houten dressoir of bijvoorbeeld een organisch gevormde bijzettafel van graniet. Met deze items laat je het interieur in je woonkamer direct aansluiten bij de laatste trends van dit moment. Een interieur moet prikkelarm, natuurlijk en duurzaam zijn. Zo creëer je een plek waar je volledig tot rust kunt komen aan het eind van een lange dag op het werk of je school. Naast de genoemde meubels zijn er meer opties om je interieur een frisse look te geven. Dit artikel zet een aantal van de mogelijkheden voor je op een rijtje. Tijd om aan de slag te gaan! 

Vervangen van meubels komt interieur ten goede 
Het aanschaffen van nieuwe meubels van Montèl of een vergelijkbare meubelzaak komt de uitstraling van het interieur in huis ten goede. Na verloop van tijd raak je uitgekeken op de bestaande inrichting van een woon-, eet- of bijvoorbeeld slaapkamer. Door enkele grote meubels te vervangen lijkt het interieur als nieuw. Het maakt het tot een feest om aan het eind van je dag terug te keren naar huis. Daarbij verbetert het vervangen van bijvoorbeeld een bank, fauteuil of eetkamerstoel het woongenot. Je ploft aan het eind van de dag niet langer neer op je doorgezakte hoekbank, maar geniet van een stevig en ondersteunend zitvlak. 

Verwerk verschillende natuurlijke elementen in je interieur 
Populair is het anno 2024 om in je interieur te kiezen voor verschillende natuurlijke elementen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout, composiet of beton. Combineer een houten dressoir met een stijlvolle bijzettafel van graniet of composiet. Deze natuurlijke materialen blijven lang mooi en zijn daarmee uiterst duurzaam. Heb je te maken met lichte beschadigingen aan deze meubels? In dat geval kun je ze relatief eenvoudig herstellen met verschillende middeltjes. 

Gebruik van natuurlijke kleuren in je bekleding
Niet alleen het gebruik van natuurlijke materialen is populair. Denk ook aan het gebruik van natuurlijke, zachte kleuren. Onder meer zandkleurige tinten, beige en lichtgrijs zijn geliefd. Deze kleuren zijn niet alleen natuurlijk van aard, maar stralen veel rust en warmte uit. Het past bij het streven om tot een prikkelarm interieur te komen in huis. Vind je deze kleuren te licht of passen ze om een andere reden niet goed bij je bestaande interieur? Kijk in dat geval eens naar een kleur als olijf- of saliegroen. Deze kleuren zijn goed te combineren met enkele grote kamerplanten in je woon- en slaapkamer. 

Natuurlijke organische vormen gebruiken 
Een derde manier waarop je het natuurlijke van buiten naar binnen kunt halen, is het gebruik van organische vormen. Vervang de rechte, strakke lijnen van accessoires en sommige meubels voor afgeronde hoeken en ovale vormen. Denk aan een paar ronde fotolijstjes aan de muur, ter vervanging van de rechthoekige lijstjes die je er nu al hebt hangen. Of denk aan een rond armatuur, in plaats van de rechthoekige lampenkap die je voorheen gebruikte. De organische vormen zijn veel minder hard en contrasterend. Ze geven interieurs een warme, zachte uitstraling. 

Geef het interieur een vintage touch 
Voeg een vleugje vintage toe aan de samenstelling van het interieur. Het geeft je het warme gevoel van vroeger en past qua stijl goed bij voorgaande trends. Denk aan een saliegroene kleur op de wand, gecombineerd met eetkamerstoelen voorzien van een rond zitvlak van een geweven materiaal. Ook de zandkleurige, iets doorschijnende rolgordijnen voor de ramen kunnen dienen als het vintage tintje in een modern interieur. Op een platform als Pinterest vind je hier nog veel meer voorbeelden van. 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *