Geld lenen heeft ook positieve kanten 0

Geld lenen heeft ook positieve kanten

Eenieder, jong en oud, zal vast wel eens geld bij iemand geleend hebben of iemand kennen die geld leent aan anderen. Geld lenen kan zowel bij individuen, bij bedrijven zoals banken, maar tegenwoordig ook online. Niemand leent geld zonder een doel. In de meeste gevallen leent men geld, omdat men met zijn of haar eigen inkomsten geen uitweg meer ziet om te sparen, of omdat men gewoon in één keer een grote som geld nodig heeft om bijvoorbeeld te investeren of een urgente aankoop moet doen.

Het feit dat geld lenen in deze tijd op zoveel manieren mogelijk is, zorgt ervoor dat je kunt vergelijken en nagaan welk aanbod het beste past bij jouw situatie. Zo kun je kiezen voor verschillende betaaltermijnen, voor verschillende valuta soorten, maar ook voor de meest gunstige rentepercentages. Door reviews en recensies van anderen te bekijken, vergaar je meer inzicht in de voor- en nadelen van deze bedrijven die geld lenen. Hierdoor kan je dan gericht een aanvraag indienen.

Waarom geld lenen?

Elke keuze in het leven heeft zijn voor- en nadelen, zo ook het lenen van geld. Het gebruik van de creditcard is een voorbeeld van een manier van geld lenen. Dit kan als voordeel hebben dat je niet met te veel cash geld hoeft te lopen, wat niet alleen handiger is, maar zeker ook veiliger. Lenen is absoluut een hulpmiddel in tijden van nood. Als je plotselinge uitgaven hebt, bijvoorbeeld een dringende operatie of een kapotte auto die gemaakt moet worden, komt geld lenen goed te pas. Ook kun je met behulp van geleend geld voordeliger grote producten of onroerend goed kopen, die je anders niet in één keer zou kunnen betalen. Het is bekend dat mensen geld lenen om bijvoorbeeld een perceel of een huis te kopen en dit verspreid over jaren terugbetalen. Ook lenen studenten vaak geld om hun studie te bekostigen. Geld lenen is dus ook een goede optie van investeren, zeker als het gaat om een duurzame investering.  Verder is het ook voordeliger om met geleend geld een product te kopen dat in de aanbieding staat. Je kunt dus goed gebruik maken van de aanbiedingen en achteraf het gedeeld geld aflossen.

3 bekendste manieren van geld lenen

De drie bekendste manieren waarop mensen of bedrijven geld lenen zijn:

  1.     Hypothecaire lening: hierbij is er een onderpand vereist. Indien je de lening niet kunt terugbetalen wordt dat wat je als onderpand hebt aangegeven verkocht om het geld daaruit terug te halen.
  2.     Doorlopend krediet: dit is een lening, waarbij het bedrag dat men leent niet vast staat. Je hebt dus de mogelijkheid om jouw leensom te verruimen.
  3.     Krediet met vaste termijn: dit wordt ook wel overbruggingskrediet genoemd. Hierbij wordt de leensom pas terugbetaald wanneer de lening is verlopen.

Naast deze manieren zijn de persoonlijke en zakelijke lening ook bekend. Bij de eerste mag je het geld uitsluitend voor persoonlijke doeleinden gebruiken, bijvoorbeeld het kopen van een auto. Een zakelijke lening wordt afgesloten om het geld te investeren in een onderneming of om andere zakelijke redenen.

 

 

 

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *