Heb jij het geluk dat er een garage aan of bij je woning aanwezig is? 0

garage woning

Ben jij één van de gelukkige mannen die zijn woonhuis mag of kan uitbreiden met een garage? Of heb je al zo’n fijne ruimte waar je heerlijk aan auto’s kunt sleutelen, timmeren of klussen? De garage is één van de meest praktische ruimten aan of rondom het huis. Daarbij is het ook voor velen van ons een heerlijke hobbyruimte waar vele uurtjes in doorgebracht wordt. Ben jij zoekende hoe je jouw garage het beste kunt inrichten? Wil je zowel veel dingen opbergen maar er ook nog ruimte overhouden om lekker te klussen? Dan is dit een artikel precies voor jou geschreven.

Wat is het doel van jouw garage?

Wanneer je gaat nadenken over de inrichting van je garage, is het verstandig om eerst je doel te bepalen. Aan de hand van deze keuze kun je jouw garage zo efficiënt mogelijk inrichten, je wilt natuurlijk niet dat je garage één grote rommel wordt en dat je niets terug kunt vinden of nergens bij kunt. Moet er bijvoorbeeld een auto in geparkeerd worden, is een vraag die je jezelf kunt stellen? Wil je vervolgens ook nog aan deze auto kunnen sleutelen? Wil je het enkel en alleen als opslagruimte gebruiken of wil je er liever ook een werkbank in plaatsen? Hoeveel fietsen komen er in de garage te staan? En welke spullen worden er nog meer opgeborgen in de garage? Denk aan de kerstspullen, speelgoed voor de kinderen, tuingereedschap enzovoorts. Als je een lijstje gecreëerd hebt met spullen en wensen dan kun je aan de slag met het bedenken van de juiste indeling.

Een Garage efficiënt inrichten en handige opbergmogelijkheden voor spullen

Laten we beginnen met de auto, staat deze in de garage? Dan moet de ruimte in het midden van de garage vrij blijven. Zorg dat er ook voldoende ruimte is om uit je auto te stappen. Als er aan de zijkanten nog ruimte over is kun je een werkbank plaatsen met gereedschap waarmee je autoreparaties uitvoert als je dit wenst te doen. Bij Autodoc.nl vind je handige gereedschappen. Kijk of het verstandig is om deze gereedschappen in de werkbank op te bergen of is het praktischer om een wandbord met ophangmogelijkheden tegen de muur boven je werkbank te plaatsen? Of misschien wel beide als je veel gereedschap hebt. Boven het wandbord kun je eventueel nog een aantal lange schappen hangen. Hierop kun je de dozen met kerstspullen en andere spullen kwijt die je maar enkele keren per jaar nodig hebt zodat je niet steeds een keukentrapje nodig hebt om spullen die je dagelijks gebruikt van de schappen te halen. Tip: plak stickers op de dozen op de schappen zodat je in één oogopslag kunt zien wat er in zit. Wil je de dozen uit het zicht en heb je wat meer ruimte? Kies dan voor een goede inbouwkast aan één van de zijdes van de garage.

Fietsen ophangen

Ondanks een fiets niet zo groot is als een auto, is dit vaak wel een sta in de weg in jouw garage.  Er zijn speciale ophangsets te koop waarmee je de fietsen eenvoudig naar het plafond hijst. Op deze manier zijn ze makkelijk te pakken maar staan ze niet meer op de vloer in jouw werkveld. Mocht je overigens nog een garagedeur moeten kiezen? Kijk dan goed naar de mogelijkheden, sommige rollen namelijk op naar de binnenkant of openen naar binnen. Dit kost weer meer ruimte. Openslaande deuren naar buiten zijn bij een kleine garage praktischer.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *