Geniet jij deze zomer van je eigen tuin? 0

Een eigen tuin is voor veel mensen de ultieme droom. Vaak horen we dat kinderen ervan dromen om later een eigen huis met tuin te hebben. Nu Nederland steeds dichtbevolkter raakt, is een huis met eigen tuin eerder uitzondering dan regel. Ben jij wel een echte mazzelaar en geniet je al tijden van een eigen plekje in de buitenlucht? Dan ben jij je wellicht alvast aan het voorbereiden op de zomermaanden.

Een eigen tuin heeft immers niet alleen voordelen. Het onderhoud is een groot nadeel. Zeker in combinatie met een drukke carrière en gezinsleven schiet de tuin er al snel bij in. Het gevolg is een onbewoonbare tuin, waar je vervolgens nog helemaal niks aan hebt. Zonde, nietwaar? In dit artikel leggen we uit hoe je jouw tuin zomerproof maakt, zodat je dit jaar wél volop van die heerlijke lange zomeravonden in eigen tuin kunt genieten.

Investeer in goede tuinmeubels

Hoe mooi de tuin er ook bij staat; als je geen goede tuinmeubels hebt om op te zitten kan je nog niet volop genieten. Het is daarom belangrijk om in goede tuinmeubels te investeren. Denk hierbij niet alleen aan de uitstraling van de meubels, maar ook aan de functionaliteit. Bedenk goed waar je de meubels voor wilt gebruiken.

Ben jij iemand die het liefst zo lang mogelijk tijd in de zon doorbrengt? Lig je uren te bakken met een heerlijk boek? Dan is een fijne loungeset zeker een aanrader. Hierop kan je heerlijk comfortabel liggen totdat de zon ondergaat. Wat is er fijner dan tijdens de lange zomeravonden heerlijk borrelen en kletsen met vrienden op jouw eigen loungeset? Het echte vakantiegevoel in eigen tuin. Wat wil je nog meer?

loungset kopen

Natuurlijk is een loungeset niet voor iedereen even praktisch. Als je graag buiten spelletjes speelt met de familie of vrienden kan een functionele tuintafel en stoelen veel handiger zijn. Hou daarom altijd de functie van het tuinmeubilair in de gaten. Zo maak je zeker de juiste keuze en verrijk je jouw tuin!

Onderhoudsarm

Vaak zien we dat mensen wel dolgraag over een tuin willen beschikken, maar eigenlijk niet de tijd hebben om deze bij te houden. Hierdoor oogt de tuin al snel een stuk minder mooi en is deze eigenlijk niet te gebruiken als de zomer aanbreekt. Zonde natuurlijk. Gelukkig kan je zelf veel doen om de tuin onderhoudsarm te maken. Trek hier even een weekend voor uit en ga aan de slag. Hier profiteer je jaren van en zo kan je altijd genieten van eigen tuin. Zeker nu de zomer nadert is dat een fijn idee.

Schakel eventueel hulp in en ga met z’n allen aan de slag in de tuin. Trek al het onkruid tussen de tegels vandaan. Haal dode planten weg en snoei planten die nog wat hulp nodig hebben. Breng vervolgens een bezoekje aan het tuincentrum en vraag naar onderhoudsarme planten. Deze blijven ontzettend mooi als je ze zoveel mogelijk met rust laat. Ideaal voor mensen die geen groene vingers hebben of simpelweg niet de tijd of zin hebben om de planten te verzorgen. Maak het geheel af met een mooie dining loungeset en plaats wat kleurrijke accessoires in de tuin  en je bent klaar voor de mooiste zomeravonden!

dining loungeset kopen

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *