5 redenen om voor een glazen schuifwand te kiezen 0

5 redenen om voor een glazen schuifwand te kiezen

Glazen schuifwanden worden steeds populairder. Hoewel veel traditionele deuren nog altijd de Nederlandse woningen domineren, zien we inmiddels een grote verschuiving ontstaan. Extra glaswerk in huis aanbrengen heeft dan ook een aantal fantastische voordelen voor de uitstraling van de woning. Het glaswerk wat anno 2021 wordt gebruikt is niets vergeleken met de eerste glazen deuren die rond de 15e eeuw werden gefabriceerd. De versie van nu biedt enorm veel mogelijkheden, is ontzettend sterk en valt ook nog eens bij de meeste mensen enorm in de smaak. Voordat je echter glazen schuifdeuren aanschaft, is het eerst belangrijk om de voor- en nadelen eens goed onder de loep te nemen. Hier vind je 5 redenen om voor een glazen schuifwand te kiezen.

1.      Strakke uitstraling

Op het gebied van woongenot en comfort is er tegenwoordig enorm veel te vinden. Opvallend is de uiterste precisie waarmee men tegenwoordig hun woning inricht. Hierbij wordt er aan werkelijk alle details gedacht. Wist je bijvoorbeeld dat zelfs de deuren een enorme grote invloed kunnen hebben op de uitstraling van de gehele woning? Glazen schuifdeuren hebben dan ook een enorm groot effect op het interieur. Deze passen met name uitstekend bij een strak en modern interieur. Een doorzichtige wand zorgt voor een fantastisch uitzicht en een adembenemende look.

2.      Woning optisch vergroten

Glaswerk is al heel wat jaren ontzettend populair. Met name in wat kleinere ruimtes. Doordat het glas reflecteert kun je de woning optisch vergroten. Vergelijk het maar eens met het gebruik van spiegels in een kleine ruimte. Wanneer dit op de juiste manier wordt toegepast, lijkt de ruimte direct een heel stuk groter. Bovendien zorgt glas er ook nog eens voor dat er meer licht in huis komt. Hierdoor voelt het minder benauwd aan in de woning.

3.      Ruimte besparen

Wellicht sta je er niet zo vaak bij stil, maar wist je dat een glazen schuifwand ook nog eens ontzettend ruimtebesparend werkt? Er is namelijk geen extra ruimte nodig voor het openen en sluiten van de deur. Deze glijdt moeiteloos over de rails en kan zo eenvoudig geopend en gesloten worden. Hierdoor bespaar je gemakkelijk veel ruimte. Bovendien geniet je van een eenvoudige toegang. Door voor het juiste systeem te kiezen volstaat meestal een zacht duwtje al om de deur te openen of te sluiten. Ook ideaal voor kinderen of senioren met minder kracht dus.

4.      Isolerende werking

In de eerste jaren van de glazen schuifwanden zagen we dat men deze nog vermeed doordat er veel energie verloren ging door het glas. Hierdoor moest er meer gestookt worden. Iets wat in de duurzame samenleving van nu natuurlijk helemaal niet van pas komt. Gelukkig heeft de techniek door de jaren heen niet stil gestaan. Inmiddels zijn de meeste glazen schuifwanden afgewerkt met speciaal dubbelglas en extra isolerende eigenschappen. Hierdoor blijft de warmte in huis en blijft de woning gedurende de zomermaanden lekker koel.

5.      Snel verkoelend effect

In ons ooit zo koude kikkerlandje is het klimaat de afgelopen jaren sterk veranderd. De afgelopen jaren zijn we dan ook op zeer extreme temperaturen in zowel het voorjaar als de zomer getrakteerd. En dan is er natuurlijk niets fijner dan een deur of raam openzetten. Met een glazen schuifwand zorg je direct voor een grote doorluchtpost. Dit heeft een heerlijk en snel verkoelend effect.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *