Gordijnentrends van 2018 0

Gordijnentrends 2018

Gordijnen zijn al jarenlang de meest gebruikte raambekleding in Nederland. Ze bieden niet alleen de nodige privacy voor je woning, maar hebben ook een isolerende- en decoratieve functie. Het vinden van het juiste gordijn kan dan ook best een opgave zijn. Als je een nieuwe woning betrekt of je huidige woning een flinke make-over wilt geven, zal je niet hoogstwaarschijnlijk niet zo snel denken aan de gordijnen. Dit terwijl nieuwe gordijnen je woning direct een geheel nieuwe en huiselijke uitstraling geven. Het vinden van inspiratie voor gordijnen is dan ook van essentieel belang. Hiervoor hoef je echt geen tripje te maken naar een dure speciaalzaak. De gordijnen van GAMMA voldoen bijvoorbeeld uitstekend aan bovenstaande criteria en zijn ook nog eens zeer fijn geprijsd. Je wilt uiteraard wel over gordijnen beschikken die passen bij de huidige woontrends. In dit artikel vertellen we meer over de gordijntrends van 2018, waardoor je jouw woning helemaal up-to-date kan maken!

Moderne gordijnen

Anno 2018 is de moderne woning helemaal in. Een modern interieur staat bekend om haar strakke lijnen en rustgevende uitstraling. Dit zie je dan ook terug in de gordijnen die passen binnen deze trend. Deze gordijnen worden bij voorkeur allemaal op dezelfde hoogte gehangen om de strakke uitstraling te versterken. Tip: breng wat contrast in de woning door te spelen met kleurcombinaties. Gebruik bij een donker interieur bijvoorbeeld lichtere gordijnen. Dit kan uiteraard ook andersom. Neem uiteraard wel jouw eigen smaak mee als je besluit voor een specifieke kleurencombinatie te kiezen. De gordijnen zijn het middelpunt van jouw woning en moeten dan ook wel helemaal op jouw smaak zijn ingesteld.

Moderne gordijnen

Geometrische patronen

We zagen het al eerder in allerlei verschillende woontrends, maar zien het nu ook terug in de raamdecoratie trends van 2018: geometrische patronen en belijningen. De mogelijkheden voor geometrische gordijnen zijn eindeloos. Je kan kiezen uit verschillende patronen, vormen en kleuren. Hierdoor kan je eindeloos variëren tot je het juiste gordijn voor jouw woning hebt gevonden. Wees creatief en stem de gordijnen af op de rest van het interieur. Zo creëer je niet alleen eenheid, maar geef je de woning ook een unieke uitstraling.

Mix die stijlen!

Het mixen van verschillende gordijnstijlen is helemaal in anno 2018! Hierbij mag je je creativiteit helemaal de vrije loop laten en je huis helemaal uniek maken, daarbij houd je uiteraard wel rekening met de uitstraling van de rest van het interieur. Er zijn immers zoveel verschillende gordijnsoorten. Het zou zonde zijn om daar helemaal niks mee te doen. Bedenk goed wat past bij jouw interieur en pas hierop jouw ideeën aan. Zo maak je je woning in één klap een stuk persoonlijker.

Gordijnen met golfpatroon

Gordijnen met golfpatroon, oftewel de WAVE-gordijn, zullen ook dit jaar weer enorm populair zijn. Vorig jaar zagen we al een duidelijke opkomst in populair, maar dit jaar is deze trend echt niet meer te stoppen. Naar verwachting zal deze trend dan ook wel even blijven. Het is dan ook de perfecte toevoeging voor elke moderne woning en geeft je talloze nieuwe mogelijkheden. Het golfpatroon geeft jouw woning direct die bijzondere warme sfeer die je altijd al gewild had.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *