Gouden tips voor het vergelijken van matrassen en bedden 0

vergelijken van matrassen en bedden

Je gaat binnenkort verhuizen en je wilt direct een geheel nieuwe inrichting voor de slaapkamer. Of je bent al jaren toe aan een nieuw matras en/of bed, maar het lijkt er maar niet van te komen. Hoe dan ook, het wordt dan hoog tijd om de handen uit de mouwen te steken en het aanbod (online) te bekijken. En hier komt menigeen voor een vervelende verrassing te staan. Het aanbod is namelijk veel groter dan gedacht. Hoewel dit ook betekent dat er altijd wel een geschikt exemplaar bij zal zitten, betekent dat tevens dat het maken van een definitieve beslissing ook een stuk lastiger wordt. Daarom geven we enkele simpele tips waar je snel mee uit de voeten kan. Zo vind je binnen no-time het matras of bed die bij jou past.

Maak gebruik van het digitale netwerk

Nederland is volledig gedigitaliseerd. Dit betekent dat vrijwel alles online kan en wordt gedaan. Dit maakt het leven een stuk makkelijker. Zeker wanneer je op zoek bent naar recensies of vergelijkingsmateriaal van bepaalde producten. Op bedtwijfelaars lees je binnen mum van tijd welke bedden en matrassen het beste uit de test komen en maak je gebruik van een koopgids om snel een online matras te kopen. Het digitale netwerk is je beste vriend bij de zoektocht naar een nieuw matras of bed. Zeker tijdens de huidige coronacrisis.

bed of matras kiezen

Luister niet (of minder) naar de mening van vrienden en familie

Je kent het wel. Je doet een hapje en een drankje met vrienden en/of familie en plotseling komt het onderwerp verbouwen of het kopen van nieuwe meubels ter sprake. Lachend vertel je over jouw plannen om je slaapkamer een make-over te geven en dan met name een nieuw bed te installeren en matras te kopen. Voordat je het weet luister je naar zeer uiteenlopende verhalen over bedden en matrassen die je wel of juist niet zou moeten kopen.

Natuurlijk kunnen dergelijke meningen van toegevoegde waarde zijn, maar onthoud wel dat dit slechts meningen zijn. Een bed en matras is voor iedereen heel persoonlijk. Waar de één zweert bij een boxspring, zal een ander hier weer niet aan moeten denken. Waar de één dol is op een hard matras, ligt de ander veel liever op een zacht matras. Dit is geheel afhankelijk van jouw eigen persoonlijke wensen. Daarom is het belangrijk om niet of minder naar de mening van vrienden en familie te luisteren en eerst je eigen wensen en eisen op een rijtje te zetten. Op basis van dit lijstje kun je vervolgens online eenvoudig een bijpassend bed of matras vinden.

Hier moet je aan denken bij het kopen van een nieuw matras

Waar het kopen van een bed vooral afhankelijk is van smaak, moet je bij een matras ook nog met een heel aantal externe factoren rekening houden. Factoren die van belang zijn om straks comfortabel te kunnen slapen. Matrassen vergelijken is daarom van uiterst belang. Probeer hierbij vooral rekening te houden met lichamelijke aspecten. Denk aan lichaamsgewicht, lengte, postuur, rugklachten of allergieën. Daarnaast is het ook nog belangrijk om rekening te houden met de eigen slaaphouding. Of je op je buik, zij of rug slaapt is van groot belang voor het bepalen van de hardheid van het matras.

Kom je er zelf niet uit? Vraag dan om hulp in een beddenspeciaalzaak. Dit kan ook eenvoudig online. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. Bij sommige winkels is het zelfs mogelijk om aan proefslapen te doen. Hierbij test je het matras enkele dagen tot weken, zodat je zeker weet dat deze comfortabel ligt.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *