De green egg buitenkeuken: maak van de zomer een feestje! 0

Wil jij dit jaar ook pronken met een heuse green egg buitenkeuken in de tuin? Het is weer bijna zomer en dat is het perfecte moment om eens extra aandacht en tijd in je tuin te steken. Urenlang doorbrengen in je prachtige tuin die blaakt van de laatste tuintrends om daarna lekker aan te schuiven aan tafel. Alleen dat koken binnenshuis ben je zat en om nou elke dag de barbecue aan te zetten, daar zit je ook niet op te wachten. Wij hebben de oplossing: de green egg buitenkeuken. De green egg heeft de laatste jaren enorm veel aan populariteit gewonnen in Nederland en dat is ook niet zo gek. Het is de perfecte manier om gezond en lekker buitenshuis te koken. Maak een mooie ombouw en je hebt je eigen keuken in de tuin. Hoe je dat doet en wat de voordelen zijn van een green egg lees je allemaal in dit artikel.

Voordelen green egg buitenkeuken

Veel mensen zien de green egg als en een gewone barbecue. Waarom zou je dan een gehele buitenkeuken eromheen bouwen? Wat die mensen niet beseffen is dat een green egg voor enorm veel verschillende toepassingen gebruikt kan worden. Zo is hij uitermate geschikt als barbecue, maar ook als (rook)oven, pizzaoven en slowcooker. Je hebt dus vrijwel alle elementen van je keuken in 1 apparaat zitten. Dat maakt een green egg buitenkeuken opeens wel heel erg interessant. Ook qua onderhoud is de green egg enorm makkelijk. Bij de aankoop van een green egg krijg je een boel accessoires waarmee je hem snel en efficiënt kan schoonmaken. Als je de barbecue hebt gebruikt kan je gebruik maken van de volgende snelle en gemakkelijke schoonmaaktip: leg een aantal citroenen op de grillplaat en stook de temperatuur hoog op. Vervolgens laat je hem een half uur branden. De plaat brandt zichzelf zo schoon en je hebt er verder geen werk aan.

Een green egg buitenkeuken maken

Misschien ben je al een tijdje de trotse eigenaar van een green egg of denk je er juist aan om deze aan te schaffen. Dan is het ook interessant om na te denken over een heuse green egg buitenkeuken. Het is soms mogelijk om deze in zijn geheel aan te schaffen, maar het is nog leuker om deze helemaal zelf te maken! Zo creëer je een verlengstuk van je woning in eigen tuin. In veel van de gevallen wordt er steigerhout gemaakt bij het maken van een buitenkeuken. Niet alleen door de sterke eigenschappen van steigerhout, maar ook door de robuuste en tegelijkertijd natuurlijke uitstraling. Zorg dat je de buitenkeuken plaatst onder een overkapping, zodat deze netjes blijft. De green egg kan overigens in weer en wind blijven staan dus daar hoef geen rekening mee te houden bij het maken van een green egg buitenkeuken. Met de volgende tips bouw jij binnen no-time een prachtige buitenkeuken:

  • Budget en wensen: bepaal eerst een budget voordat je gaat bouwen. Je wilt immers niet dat het een flinke financiële tegenvaller wordt. Iedereen heeft verschillende wensen als het gaat om een buitenkeuken. Als jij enkel een klein werkblad nodig hebt is dat voldoende, maar je kan uiteraard ook kiezen voor een wateraansluiting, wasbak, kraan, laatjes en opbergruimte om het gehele keukengevoel te weergeven. Je kan het product zo duur maken als je zelf wilt.
  • Materiaalgebruik in het werkblad: het aanschaffen van materiaal is misschien wel de duurste uitgave van het gehele ‘buitenkeuken project’. Bespaar hier liever niet op. Houd altijd in je hoofd dat voor veel dingen geldt: goedkoop is duurkoop. Ga bijvoorbeeld voor een granieten werkblad en kies voor kwaliteit en zekerheid.
Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *