Groen en duurzaam is dé trend van 2017 0

Groen en duurzaam is dé trend van 2017

Duurzaamheid is tegenwoordig een hot topic: zowel huishoudens als bedrijven zoeken naar de beste manieren om zowel milieuvriendelijker als besparend te leven en te handelen. Steeds meer huizen gaan dan ook maatregelen treffen die daarbij helpen.

Een groene stadswoning is het voorbeeld van een woning die gekenmerkt wordt door duurzame, milieuvriendelijke voorzieningen – die zowel de inwonenden als het milieu alleen maar ten goede komen. Wat die groene, duurzame trend precies inhoudt is een vraag die een duidelijk antwoord behoeft. Een groene stadswoning creëren kan immers op verschillende manieren en een overzicht daarop is dan ook belangrijk.

De woning groen en duurzaam maken

Hoe groener de woning, hoe duurzamer deze is, dat is zeker. Met ‘groen’ wordt bedoeld dat de woning uitgerust is met voorzieningen die het energieverbruik en de negatieve effecten op het milieu minimaliseren. Langs de andere kant betekent het ook dat men meer natuurlijke elementen in de woning gaat brengen, waardoor zowel de gezondheid als de uitstraling van die woning een niveau hoger wordt getild.

1. Meer planten in huis

Het klinkt eenvoudig en zelfs banaal, maar meer planten en bloemen in huis halen is en eenvoudige manier om de woning gezonder en aangenamer te maken. Duurzaamheid hoeft niet altijd moeilijk en gesofisticeerd te zijn: gewone bloemen en planten in de woonkamer plaatsen of op andere, minder vanzelfsprekende plaatsen, is een leuke, efficiënte manier om het wooncomfort te verbeteren én de atmosfeer gezonder te maken.

2. LED-lampen

Langs de andere kant zijn er natuurlijk ook die maatregelen die pas echt gaan besparen en bijdragen aan het milieu op een grotere schaal. LED-lampen zijn tegenwoordig erg in, juist omdat ze tot wel tien keer zo lang meegaan als gewone lampen en daarbij in tal van uitwerkingen verkrijgbaar zijn. Welke woonstijl je ook kiest, LED-lampen passen in zowat elke setting, en dat maakt ze een van de beste duurzame investeringen die je kan doen.

3. Zonnepanelen

Wil je de duurzaamheid van je woning pas echt een niveau hoger tillen, dan zijn zonnepanelen een must. Dankzij zonnepanelen verlaag je het gebruik van fossiele brandstoffen drastisch, wat zowel het milieu als je eigen portemonnee ten goede komt. Daarbij kan je vaak beroep doen op een subsidie van de overheid, wat deze investering natuurlijk nog interessanter maakt!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *