De grootste verschillen tussen een PVC vloer en een houten vloer 0

verschil PVC vloer en houten vloer

Een vloer is allesbepalend voor de sfeer en uitstraling van een ruimte. Daarom is het ontzettend belangrijk om een nieuwe vloer met zorg uit te kiezen. Toch kan dat best lastig zijn. Het aanbod is tegenwoord ontzettend groot en overal lees je verschillende voor- en nadelen van diverse vloersoorten. Hoe weet je dan welke vloer voor jou geschikt is? De meest verkochte vloeren op dit moment zijn de PVC- en de houten vloer. Als je ze met elkaar gaat vergelijken zie je duidelijke verschillen. Toch twijfelen mensen al snel. Kies je voor een 100% natuurproduct of ga je voor kunststof? En wat zijn de voor- en nadelen als je voor één van deze vloeren kiest? In dit artikel behandelen we de grootste verschillen tussen de populaire PVC vloer en een houten vloer.

uitstraling houten vloer

Uitstraling

PVC is bijna niet meer te onderscheiden van een echte houten vloer. Als je beter gaat kijken is er natuurlijk wel degelijk een verschil te zien. Een houten vloer beschikt over ontzettend veel charme, veel van die charme wordt veroorzaakt door de karakteristieke kenmerken van hout. Hout is juist mooi als het niet perfect is. Imperfectie is voldoende. Bij PVC zie je deze charme uiteraard niet. Dat neemt echter niet weg dat het mooie vloeren zijn met interessante voordelen. Ben je echter dolverliefd op de natuurlijke uitstraling van een échte houten vloer? Dan kan enkel die vloer aan jouw droombeeld tippen.

Onderhoud

Veel mensen zijn verliefd op de uitstraling van een echte houten vloer. Toch blijkt het onderhoud een groot struikelblok te zijn. Houten vloeren vragen om periodiek onderhoud. Dit hebben ze nodig om mooi te blijven. Helemaal niet erg natuurlijk, maar geen succes als je graag geniet van een onderhoudsvrije vloer. In dat geval is een PVC vloer een verstandige keuze. PVC is zeer onderhoudsvriendelijk en hoeft enkel incidenteel gereinigd te worden met een stofzuiger of dweil. Bovendien is PVC waterbestendig, wat bij houten vloeren meestal niet het geval niet is.

PVC vloer

Vloerverwarming

Voorheen was het nooit mogelijk om vloerverwarming in combinatie met een houten vloer te plaatsen. Door de temperatuurverschillen kon de vloer ongewenst gaan werken. De techniek staat niet stil en dankzij innovatieve middelen is het inmiddels mogelijk om houten vloeren ook in combinatie met vloerverwarming te plaatsen. In de praktijk blijkt dit echter wel enorm prijzig te zijn. In dat geval kan een PVC vloer solaas bieden. PVC vloeren zijn zeer goede warmtegeleiders. Hierdoor wordt de warmte goed vastgehouden en is het gebruik van de normale centrale verwarming niet meer nodig.

Contactgeluiden

Houten vloeren staan bekend om het klankkast effect. Dit houdt in dat de holle ruimte tussen de ondervloer en de planken een klankkast vormt. Hierdoor ontstaan er contactgeluiden. Dit kan hinderlijk zijn voor de omgeving of voor jezelf. Het hoeft echter niet. Veel mensen geloven ook dat dit de charme is van een houten vloer. Deze hoort te kraken en mee te bewegen onder je voeten. De charme van een natuurproduct. Ben je hier echter geen fan van? Dan is een PVC vloer een prima alternatief.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *