De grootste voordelen van koken op inductie 0

De grootste voordelen van koken op inductie

Steeds meer mensen stappen over van koken op gas naar koken op inductie. Maar waarom is dit eigenlijk zo? Wat verklaart de enorme populariteit voor koken op inductie? Wat zorgt ervoor dat de vraag naar inductieplaten de afgelopen jaren sterk is. Dit heeft alles te maken met enkele gigantische voordelen. Nieuwsgierig geworden? Of twijfel je nog om over te stappen en ben je nog niet geheel overtuigd? Hier vind je de grootste voordelen van koken op inductie.

Stoppen met aardgas

Nederland is hard bezig om aardgas uit de woningen te weren. De meeste Nederlandse woningen worden tegenwoordig al uitgerust zonder gasaansluiting. Nieuwbouwwoningen zijn al helemaal ingericht op dit nieuwe fenomeen. Ook wanneer je in een oudere woning woont, zal je hier ooit aan moeten geloven. We gaan op de lange termijn écht stoppen met aardgas. En dat betekent dat er nieuwe manieren moeten worden gevonden voor het verwarmen en het koken in huis. Niet meer koken op gas is voor veel mensen een dingetje. Wanneer ze echter eenmaal op een inductieplaat zijn overgestapt, willen ze eigenlijk nooit meer. Als je willekeurig de voor- en nadelen van koken op gas en inductie op een rijtje zet, dan zal inductie altijd winnen.

Door te kiezen voor koken op inductie, kies je alvast voor een schonere toekomst!

koken inductie

Sneller koken

Het is bewezen dat je sneller kunt kopen op inductie dan op gas. Het pitje is direct warm, waardoor het kookproces gelijk kan beginnen. Bovendien reageren pannen hier sneller op. Hierdoor zal je bijvoorbeeld twee keer zo snel een pan met water kunnen koken in vergelijking met wanneer je kookt op gas. Nooit meer ontzettend lang wachten tot je eindelijk die rijst of pasta kunt toevoegen. Het koken van water is binnen een handomdraai gepiept en de maaltijd staat zo op tafel. Ideaal voor drukke gezinnen.

Gemakkelijk te reinigen

Nog een groot voordeel van een inductieplaat. Het is relatief eenvoudig te reinigen. Dit kan gewoon met een doekje en wat warm water, maar er zijn ook speciale reinigingsmiddelen verkrijgbaar waarmee hij helemaal in een handomdraai schoon is. Wanneer je kookt op gas zit je altijd met gaspitten, waardoor schoonmaken lastiger wordt. Een inductieplaat is geheel vlak, waardoor je er binnen een handomdraai een doekje overheen hebt gehaald. Dat bespaart veel tijd en onnodige energie.

De temperatuur onder controle houden

Bij koken op inductie is het tevens heel gemakkelijk om de temperatuur van de pitten onder controle te houden. Waar je bij koken op gas altijd maar een beetje moet gokken als je op ‘halfhoog’ vuur wilt koken, zal je bij koken op inductie altijd precies weten hoe je dit moet regelen. Hierdoor is koken werkelijk nog nooit zo gemakkelijk geweest.

Veiligheid voorop

Inductie kookplaat kopen of niet? Twijfel je nog? Dan hopen we deze twijfel gauw te verminderen met het laatste, maar zeker niet het minste, voordeel. Koken op inductie is namelijk ontzettend veilig. Veel veiliger dan koken op gas, omdat er bijvoorbeeld geen schadelijke gaslekken kunnen ontstaan. Dit betekent dan ook dat veiligheid werkelijk voorop staat. Bij koken met inductie geniet je van een veiligere en gezondere leefomgeving. Wie wilt dat nou niet?

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *