Grote kamerplanten kopen: dit zijn de meest indrukwekkendste planten 0

Grote kamerplanten kopen

Grote kamerplanten mogen niet ontbreken in huis. Met deze planten maak je niet alleen een heel groot statement, maar profiteer je ook nog eens van een aantal gezondheidsvoordelen. Het is dan ook niet voor niets dat de Urban Jungle tegenwoordig zo populair is Groen is hot! Dat zien we in vrijwel iedere populaire woontrend van dit moment. Natuurlijk is het wel fijn als al dat groen om beperkt onderhoud vraagt. Niet iedereen beschikt immers over voldoende tijd om de planten te onderhouden. Naast een drukke baan, een fijn sociaal leven en een gezin is het moeilijk om ook nog voor het onderhoud van je planten te zorgen. Daarom is het belangrijk om met het onderhoud rekening te houden als je een nieuwe kamerplant aanschaft. Wij zetten de meet indrukwekkendste planten voor jou op een rijtje.

1.     Monstera

De Monstera is misschien wel de fijnste kamerplant als je niet zo’n groene vingers hebt. Deze plant is te herkennen aan zijn grote ronde bladeren met gaten erin. Dit unieke kenmerk heeft hem ook wel de naam ‘Gatenplant’ opgeleverd. Het simpele onderhoud maakt hem een zeer geliefde optie bij mensen met een drukke agenda. Deze tropische klimmer groeit in vrijwel iedere omgeving. Of hij nu op een donkere of lichte plek staat, de Monstera lijkt bijna voor zichzelf te zorgen. Daarnaast heeft hij weinig water nodig, dus een keertje vergeten is geen enkel probleem. Wanneer je meerdere Monstera’s plaatst, kunnen zij luchtzuiverende kwaliteiten hebben.

monsterata
copyright Chic Plants bv

2.     Yucca Elephantipes

De Yucca is een zeer populaire plant, maar geen echte snelgroeier. Vaak kiezen mensen voor een klein exemplaar, omdat ze verwachten dat hij snel de hoogte in zal schieten. Dit is echter niet het geval. Daarom raden we bij deze stoere plant altijd aan om direct voor een groter exemplaar te kiezen. Wees vooral niet bang dat hij uitgegroeid is, want hij maakt regelmatig nieuwe bladeren aan. Mits hij goed verzorgd wordt uiteraard. Kenmerkend voor de Yucca is de enorme stevige stam. De plant kan daardoor zeker een stootje hebben. Dit is vooral prettig voor gezinnen met kleine kinderen. Zo hoef je niet met angst en beven te kijken terwijl er weer één te dicht langs de plant rent. Het is echter geen moeilijke plant qua onderhoud. Hij houdt van licht en heeft af en toe een scheut water nodig. Dat is tegelijkertijd het enige wat hij nodig heeft om te groeien. Ideaal als je niet echt groene vingers hebt!

3.     Ficus Lyrata

De Ficus Lyrata wordt in de volksmond ook wel de vioolbladplant genoemd. Deze naam heeft hij te danken aan zijn schitterende bladeren in de vorm van een viool. Dit maakt de plan direct ontzettend indrukwekkend. De nerfstructuur, de grootte van de bladeren en de algehele charme van de plant maakt hem een zeer geliefde kamerplant. De Lyrata kan onder de juiste omstandigheden tot een zeer grote kamerplant uitgroeien. Daarom is het wel verstandig om de plant af en toe terug te snoeien. Als je hem er niet van weerhoudt, kan hij zo tegen het plafond groeien.  De Lyrata moet onder een constante temperatuur gehouden worden en heeft baat bij kleine scheutjes water. Het is geen moeilijke plant om te onderhouden, maar terugsnoeien is af en toe wel belangrijk. Let er hierbij wel op dat de losgekomen sappen giftig zijn!

Ficus Lyrata
copyright Chic Plants bv
Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *