Grote loft gezellig inrichten: zo doe je dat 0

Grote loft gezellig inrichten: zo doe je dat

Wonen in een loft wordt steeds populairder. Maar wat is het nou precies? Een loft is een huis dat voor het grootste deel bestaat uit één open ruimte. De woonkamer, keuken en eetkamer zijn dus naadloos aan elkaar verbonden. Soms valt ook de hal, een thuiskantoor of zelfs de slaapkamer binnen deze open ruimte. Er zijn nauwelijks binnenmuren – bijvoorbeeld enkel voor de badkamer. In sommige gevallen is er een open verdieping aanwezig in de vorm van een vide. Een loft kan geheel nieuw worden gebouwd, maar is vaker het resultaat van een renovatie of complete make-over van een kerk, oude school, fabriekshal of oud bedrijfspand. Het grote voordeel van een loft is natuurlijk de oase van ruimte. Maar het nadeel van de open ruimte is dat het al snel kil kan ogen. In dit artikel geven we daarom een aantal tips om een grote loft sfeervol en gezellig in te richten.

Creëer verschillende zitjes

Creëer, ondanks het gebrek aan binnenmuren, een duidelijke scheiding tussen de verschillende gedeeltes in de woning. Maak een apart zitje voor de woonkamer en geef aan wat het eetgedeelte is. Als er veel lege ruimte overblijft, kun je zelfs een speciale koffiehoek of een knus leeshoekje creëren.

Maak gebruik van vloerkleden

Benadruk de verschillende functies van de ruimte met een vloerkleed. Vloerkleden zorgen direct voor een gezellige en huiselijke sfeer! Kies voor een extra groot formaat zodat alle losse elementen in de zithoek een duidelijk geheel vormen.

Plaats een gashaard in de zithoek

Met een haard maak je een loft pas echt gezellig. Voor het gemak kun je een gashaard kopen bij Haardencentrumnederland.nl. Hier heb je de keuze uit veel verschillende modellen en stijlen. Laat jouw favoriete gashaard vervolgens thuis leveren en installeren door een erkende installateur. Bij een grote loft is het mooi om de haard niet tegen de wand te laten plaatsen, maar om het juist middenin de ruimte te zetten. Zo wordt het woongedeelte nog knusser.

Ga voor grootse meubelstukken

Pak uit met meerdere grote meubelstukken. Door de open ruimte zal het niet snel ‘te vol’ ogen. Zorg er natuurlijk wel voor dat er voldoende bewegingsruimte overblijft en dat er een logische looproute is tussen de verschillende woongedeeltes.

Benut de hoogte van de ruimte

Bij een loft met hoge plafonds moet je optimaal gebruik maken van deze hoogte. Ga voor extra lange gordijnen, hang een groot kunstwerk aan de muur, koop minimaal één super hoge kamerplant en besteed aandacht aan de verlichting.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *