Haal het maximale uit de feestdagen en breng meer sfeer in huis: 3 tips! 0

Haal het maximale uit de feestdagen en breng meer sfeer in huis: 3 tips!

Het lijkt misschien nog ver weg, maar voordat je het weet staan de feestdagen weer voor de deur. Terwijl de eerste kerstshows al worden opgebouwd en we plannen maken om kerstmarkten te bezoeken, beginnen we ook alweer langzaam onze aandacht te verleggen naar het interieur. Want hoe haal jij dit jaar het maximale uit de feestdagen en breng je echt meer sfeer in huis? 

Kan je ook niet meer wachten? Dan ben je zeker niet de enige. De feestdagen zijn altijd weer onze absolute favoriet. Niet alleen vanwege de gezelligheid met familie en vrienden, maar ook omdat het dan altijd zo knus voelt in huis. Niets is te gek. Je mag alles doen om extra veel warmte, gezelligheid en sfeer in huis te brengen. Dat maakt het stylen van je woning in deze maanden extra leuk. Wil jij dit jaar ook goed voorbereid zijn op de gezelligheid van de feestdagen? Met behulp van de volgende drie tips kom je al een heel eind. 

1. Investeer in goede binnen- en buitenverlichting

Het zal je vast niet zijn ontgaan dat het alweer steeds vroeger donker wordt. Dat betekent ook dat goede binnen- en buitenverlichting essentieel wordt. Niet alleen omdat het praktisch is, maar ook omdat het heel snel extra warmte en gezelligheid in huis brengt. Met buiten kerst verlichting ziet jouw woning er direct veel uitnodigender uit. 

Houd er wel rekening mee dat kerstverlichting zowel binnen als buiten om veel extra energie vraagt. Om te voorkomen dat je elektriciteitsvoorzieningen overbelast raken, is het daarom wel van belang om van tevoren uit te zoeken wat mogelijk is en eventueel extra stopcontacten te gebruiken en de energie beter te verdelen. Zo blijft het veilig en voorkom je dat de lampen steeds uit zullen gaan. 

Extra tip: investeer in echt goede en kwalitatieve verlichting. Vaak kiest men dan toch voor de goedkoopste exemplaren, maar moeten ze deze vervolgens wel elk jaar of zelfs meerdere keren in hetzelfde jaar vervangen. Zonde! Met goede verlichting kun je jaren vooruit. Het is even een investering, maar op de lange termijn ben je veel goedkoper uit. Bovendien is dit ook nog beter voor het milieu. Win-win! 

2. Kaarsen mogen niet ontbreken 

Feestdagen zonder kaarsen bestaan niet. Hoe heerlijk is het om op een koude en donkere dag een aantal kaarsen te branden. Dat brengt direct meer gezelligheid, warmte en sfeer in de ruimte. Zorg er daarom voor dat je in de donkerste maanden in elk geval voldoende kaarsen en windlichten in huis haalt. Vaak kun je deze in grote voordeelverpakkingen kopen, waardoor je de hele winter vooruit kan. Lekker met een plaid op de bank, kaarsjes aan, iets lekkers erbij en je favoriete serie. Kan je nu wél geloven dat de winter ons favoriete seizoen is?

3. Onconventionele kerstboom 

Ben je iemand die graag eens iets anders doet? Afwijkt van het ‘normale?’ En heb je daarom eigenlijk weinig zin om een gewone kerstboom in huis te halen? Kies dan eens voor iets geheel anders. Je kunt bijvoorbeeld ook zelf een kerstboom knutselen. Of geef je kinderen de vrije hand en laat ze geheel zelf de boom aankleden. Dan ziet dit er gegarandeerd heel anders uit dan al die perfecte Pinterest-plaatjes die je in andere huizen tegenkomt. Stiekem veel gezelliger! 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *