Haal meer hout in huis met steigerplanken 0

Steeds meer mensen kiezen er voor om hout te verwerken binnen hun interieur. Inmiddels behoort het gebruik van natuurlijke materialen bij de top vijf woontrends. Meer hout in huis halen kan je op diverse manieren aanpakken. Als je een beetje handig bent kan je ervoor kiezen om zelf met hout aan de slag te gaan om de mooiste meubelstukken te vervaardigen. Je kunt het uiteraard ook gewoon klein aanpakken met kleine houten accessoires. Ben je op zoek naar meer inspiratie en leuke manieren om meer hout in huis te halen? Lees dan snel verder!

Meubels maken met steigerhout

Steigerhout is sinds enkele jaren ongekend populair. Dit hout wordt vaak verwerkt in tuinsets, maar kan ook heel goed binnenshuis gebruikt worden. Op internet vind je tegenwoordig heel veel leuke DIY’s met steigerhout. Hierbij hoef je er enkel voor te zorgen dat je de juiste planken op de kop tikt. Met de steigerplanken van Dejonghandelsonderneming.nl weet je zeker dat je kwalitatief sterke planken tot je beschikking hebt. Let er wel op dat het verstandig is om deze planken eerst enkele dagen te laten drogen, alvorens je deze in je interieur verwerkt. Anders loop je het risico op sterke krimp en dat is uiteraard zonde voor het eindresultaat van je nieuwe meubelstukken. Wil je direct aan de slag met steigerhout? Ga dan voor een gedroogde variant. Voordat je aan de slag gaat met het maken van eigen meubels is het van essentieel belang dat je niet alleen over de nodige kennis beschikt, maar ook het juiste gereedschap aanschaft. Wees wel realistisch, als je tot op heden nooit echt talent hebt laten zien op creatief gebied is de kans niet erg groot dat je opeens een complex dressoir in elkaar kunt zetten. Begin klein en kijk eerst of het echt wat voor jou is. Zo voorkom je frustraties!

steigerplanken

Woonaccessoires van hout?

Er zijn tegenwoordig enorm veel woonaccessoires met de natuurlijke uitstraling van hout op de markt gebracht. Toch is dit niet hetzelfde als het echte werk. Je doet er nog beter aan om zelf accessoires te maken uit hout. Laat hierbij het hout zoveel mogelijk in eigen waarde. Gebruik bijvoorbeeld een dun laagje hout als plateau. Zet hier vervolgens een paar leuke kleine vaasjes in diverse kleuren op en maak het geheel af met een kaarsje. Je kunt het gemakkelijk zelf maken en het ziet er ook nog een leuk uit, hoe mooi is dat?

Houtsnippers gebruiken in salontafel met glasplaat

Ben jij de trotse eigenaar van een salontafel met glasplaat? Heb jij de mogelijkheid om telkens weer nieuwe dingen onder de glasplaat te leggen en zo de uitstraling van de salontafel te bepalen? Zorg er dan voor dat je werkt met seizoensgerichte accessoires. Ga in de herfst voor een warme sfeer met houtsnippers, eikeltjes en dennenappeltjes. Voeg wat kleurige herfstbladeren toe en jouw seizoenentafel is helemaal gereed. Houtsnippers vind je in diverse tuincentrums, maar het is ook mogelijk om bij een bouwplaats te vragen naar restafval. Zo houd je het geheel nog natuurlijker!

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *