Haal het uiterste uit je tuin met een overkapping 0

Haal het uiterste uit je tuin met een overkapping

Onze tuin is vaak een ondergesneeuwd kindje en wordt volop gebruikt in de zomer, maar niet in de winter. Dat is zonde, want je hebt hierin geïnvesteerd en het buitenleven is simpelweg heerlijk. Dus waarom zou je je tuin niet zo inrichten dat je er het hele jaar door van kunt genieten? Met een veranda wordt dit werkelijkheid! Maar voor welke kies je dan? Wij vertellen je over de verschillende soorten overkappingen waaruit je kunt kiezen.

Een onderhoudsvriendelijke aluminium overkapping

Met een aluminium overkapping heb je weinig omkijken naar onderhoud. Het is een materiaalsoort dat heel gemakkelijk schoon te houden is, wat resulteert in een lange levensduur. Als duurzaam bij jou hoog in het vaandel staat kies je voor een aluminium overkapping. Daarnaast is dit materiaalsoort recyclebaar en daardoor goed voor het milieu. Een aluminium overkapping past goed bij je als je houdt van een moderne, luxe en strakke uitstraling. Het is een licht, maar sterk materiaal waardoor wat het plaatsen van deze overkapping makkelijker maakt.

Een landelijke houten overkapping

Hout is een materiaalsoort dat vrijwel bij iedereen in de smaakt valt! Het is nou eenmaal prachtig, al helemaal in je tuin waar je omgeven bent met groen. Deze combinatie geeft een warme, rustige, natuurlijke uitstraling. Je kunt een houten overkapping in verschillende kleuren krijgen, waardoor je het aan kunt passen aan de stijl van je huis.

Een lamellen overkapping voor iedere situatie!

Een lamellen overkapping is de cabrio onder de veranda’s. Daar bedoelen we natuurlijk mee met dat het dak te verstellen is. Zo kun je zelf de lichtinval regelen. Wil je schaduw? Dan zet je het dak dicht. Wil je wel wat zonnestraaltjes naar binnen laten schijnen? Dan kun je de lamellen opendraaien. Je kunt het dak tot 150 graden opendraaien, en dus spelen met de lichtinval. Veel, weinig of geen zon: jij bepaalt het helemaal zelf. Ideaal toch?

Ieder soort overkapping kent zijn eigen voordelen, ze hebben één ding gemeen: je het er een koele plek in de zomer, en als je het goed doet: een warme, droge plek in de winter. Ze vergroten je leefruimte, waardoor je meer plezier hebt van jouw woonomgeving en je jouw woning een boost geeft.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *