Haardhout ook steeds vaker voor de vuurkorf gebruikt 0

haardhout of vuurkorf

De winter is eindelijk voorbij en mensen trekken weer massaal de tuin in. We zijn druk bezig met snoeien en zaaien om van onze tuin weer een vrolijk plaatje te maken. Ondertussen vegen we het stof van onze tuinset af en maken we ons gereed voor een prachtige zomer. Maar vergeten we niet iets? Wat dacht je van die mooie vuurkorf die staat te verstoffen onder een overkapping? Zonder haardhout geen warm vuurtje op de kille zomeravonden. Dat moeten we uiteraard voorkomen! Het kopen van Berdi haardhout is de eerste stap naar het zomerproof maken van je tuin.

Haardhout: het hele jaar door te gebruiken

Het voordeel van haardhout is dat je dit het gehele jaar door kunt gebruiken. Veel mensen denken dat haardhout alleen goed verkocht wordt in de winters, maar niets is minder waar. Zodra de zomer ons land nadert stijgt de verkoop in haardhout enorm. En dat is niet voor niets: met haardhout bereik je altijd het ultieme stookresultaat en dit geldt dan uiteraard ook voor je vuurkorf. Zeg nou zelf: er is toch niets fijner dan tot in de vroege uurtjes met je vrienden voor een knetterend vuurtje te zitten?

Voordelen van gedroogd haardhout

Er zijn verschillende soorten haardhout, maar we zien voornamelijk dat gedroogd haardhout enorm populair is. Maar wat is daar nu eigenlijk het voordeel van?

  • Geen last van ongedierte: het nadeel van haardhout is meestal dat er veel ongedierte in zit. Bij gedroogd haardhout wordt deze zo enorm verwarmd in de oven dat ongedierte het niet zal overleven. Hierdoor is het een enorm schoon product en kan je de blokken gerust in huis of in de schuur laten liggen.
  • Gedroogd haardhout bevat minder vocht, waardoor het hout makkelijk aan te steken is en je vuurtje heerlijk snel op gang komt. Dat betekent dus niet urenlang prutsen met allerlei aanstekertjes om een klein vuurtje op gang te brengen. Snel en efficiënt zijn de sleutelwoorden voor een fijne avond rond de vuurkorf!
  • Gedroogd haardhout wordt door het verliezen van zijn vocht ook een stuk lichter. Hierdoor is het makkelijk te transporteren en hoef je geen zware blokken heen en weer te sjouwen.

Houtbriketten gebruiken: wel of niet?

Veel mensen kiezen ervoor om houtbriketten te gebruiken tijdens het ontsteken van hun vuurtje. Een slimme keuze! Door het gebruik van houtbriketten haal je meer uit je haardhout en behaal je meer rendement. Hierdoor heb je ook nog eens een zeer voordelige manier van stoken te pakken! Als je zo min mogelijk kwijt wilt zijn als je een avondje rond je vuurkorf doorbrengt is het verstandig om de vuurkorf met zowel haardhout, houtbriketten en aanmaakhout te vullen. Zo creëer je een langdurig vuurtje zonder dat je daar al te veel hout voor gebruikt.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *