Handige tips voor de aanschaf en plaatsen van een nieuwe keuken 0

Handige tips voor de aanschaf en plaatsen van een nieuwe keuken

Een nieuwe keuken aanschaffen is een grote investering en het is daarom heel belangrijk om goed na te denken over alle aspecten die hierbij komen kijken. Van het kiezen van de juiste materialen en indeling tot het plannen van de afvoer en riolering, er zijn veel zaken om rekening mee te houden. In dit artikel lees je waar je op moet letten wanneer je een nieuwe keuken gaat kopen en plaatsen.

Welke stijl en indeling voor je keuken?

Bij het kiezen van een nieuwe keuken is het belangrijk om eerst goed na te denken over de stijl en indeling die je wilt. Wil je een moderne strakke keuken of juist een landelijke sfeer creëren? Ga voor inspiratie langs bij verschillende keukenzaken in de buurt en bekijk online verschillende soorten keukens om te bepalen waar jij naar op zoek bent. Daarnaast is het belangrijk om de indeling van de keuken te bepalen, dit is uiteraard afhankelijk van de ruimte en je persoonlijke eisen voor een keuken. 

Kies de juiste materialen en apparatuur


Ook de keuze voor materialen en apparatuur is van groot belang bij het plaatsen van een nieuwe keuken. Bekijk de verschillende opties en passen de mogelijkheden bij je stijl? Let vooral op dat je kiest voor kwalitatieve materialen, een keuken moet toch minimaal 10 jaar lang meegaan. Daarnaast is het ook prettig wanneer je kiest voor materialen die gemakkelijk schoon te houden zijn. Denk ook goed na over welke keukenapparatuur je nodig hebt en welke merken en modellen het beste bij jouw wensen passen, lees veel reviews en vraag andere mensen naar hun ervaringen. 

Afvoer en riolering 

Bij het plaatsen van een nieuwe keuken is het ook erg belangrijk om goed na te denken over de afvoer en riolering, dit wordt namelijk wel eens over het hoofd gezien. Controleer of de afvoerleidingen goed zijn aangesloten en of er geen verstoppingen aanwezig zijn. Zorg ervoor dat de riolering op de juiste wijze wordt aangesloten, zodat er geen nare geurtjes of lekkages ontstaan. 

Om problemen met de afvoer en riolering te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig onderhoud te plegen. Reinig de afvoerleidingen regelmatig en voorkom het weggooien van vet en etensresten in de gootsteen. Als er toch problemen optreden met de afvoer, aarzel dan niet om op tijd een loodgieter in te schakelen, zoals de vakmensen van Rioolbeheer Nederland. Als je in de buurt van Leusden woont, kun je contact opnemen met loodgieter Leusden.

De juiste verlichting en elektriciteit 

Goede verlichting in de keuken is heel belangrijk voor een fijne en veilige kookervaring. Zorg voor voldoende en heldere verlichting bij het aanrechtblad en de kookplaat, maak bijvoorbeeld gebruik van spotjes en zorg dat je niet in je eigen schaduw staat. Daarnaast is het belangrijk om te zorgen voor voldoende stopcontacten op handige plekken in de keuken, zodat je alle keukenapparatuur gemakkelijk kunt aansluiten, zo is het handig om een contactdoos te plaatsen in de buurt van je werkblad. 

Door te letten op de stijl, indeling, materialen, afvoer en riolering, verlichting, elektriciteit, kun je een keuken creëren die perfect aansluit bij jouw wensen en behoeften en waar je jarenlang plezier van gaat hebben. 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *