Handige tips voor een onderhoudsvrije tuin 0

Handige tips voor een onderhoudsvrije tuin

De meeste mensen vinden het heerlijk om in de tuin te zitten zodra het mooi weer wordt. De tuin kan je gezellig aankleden met veel bloemen en planten, maar uiteraard is het ook belangrij dat de tuin er netjes bij ligt. De tuin zal je dus goed moeten onderhouden. Nu heeft niet iedereen groene vingers en de mogelijkheid om een tuin goed te kunnen onderhouden. Voor de mensen die geen groene vingers hebben of gewoon een onderhoudsvrije tuin willen volgen hieronder een aantal tips.

Kies voor kunstgras

Allereerst bestaat een onderhoudsvrije tuin niet. Er is altijd wel iets wat je moet doen in de tuin. Wel kan je de tuin zo onderhoudsvriendelijk mogelijk aanleggen. Denk bijvoorbeeld aan kunstgras in plaats van echt gras. Om een mooi gazon te krijgen moet je er echt veel aan doen. Je zal het gras moeten bemesten, maaien, bekalken en nog veel meer. Tevens moet dit allemaal in hetzelfde seizoen gebeuren. Je hoort het al hier ben je niet zomaar mee klaar. Een goed alternatief is kunstgras. Kunstgras hoef je aanzienlijk minder aan te doen en het is bijna niet van het echte te onderscheiden. Het ligt er altijd netjes bij en het blijf mooi groen.

De juiste bestrating

Sommige bestrating kan voor erg veel onderhoud zorgen. Denk maar aan het onkruid dat er tussen kan groeien of de tegels die helemaal groen worden. Tegels zal je eigenlijk altijd aan het begin van het seizoen moeten reinigen met bijvoorbeeld de hogedruk. Tuintegels zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Hoe kleiner de tegels zijn hoe meer onkruid er tussen de tegels kan groeien en hoe meer werk je dus aan je tuin zal hebben. Maar aan bestrating zal je dus altijd onderhoud hebben.

Niet teveel soorten beplanting

Elke plant of bloem heeft een andere verzorging nodig. Hoe meer verschillende soorten je in de tuin gaat plaatsen hoe meer verzorging je tuin nodig heeft. Om het overzichtelijk te houden is het daarom verstandig om een aantal planten en bloemen uit te kiezen en deze te planten. Zorg dat je planten bij elkaar uitzoekt die ongeveer dezelfde verzorging nodig hebben. Op deze manier heb je minder onderhoud dan wanneer je veel verschillende soorten plant. Ook met minder verschillende soorten kan je er een kleurrijke en sfeervolle bedoeling van maken.

Niet winterklaar maken

Als je de tuin niet winterklaar maakt scheelt dit dus een keer snoeien. Op deze manier kan je in het voorjaar de hele tuin in een keer snoeien.  Daarnaast zie je tuin er hierdoor ook in de winter nog vol uit. Vaak is het zo dat een tuin in de winter zo saai lijkt omdat de bladeren van de bomen zijn gevallen en alles gesnoeid is. Als je pas in het voorjaar snoeit heb je ook in de winter een volle tuin.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *