Heb jij al spiced honey in je woning? 0

Heb jij al spiced honey in je woning

 Het jaar is al de helft voorbij en daarom de dringende vraag: heb jij al spiced honey in je woning? Het is dé kleur van het jaar 2019. Maar wees gerust, je bent nog niet te laat. Het is een tint die bij velen in de smaak valt en die daarom nog heel wat jaren populair zal zijn. En als we de woningtrends bekijken, merken we dat het in alle stijlen van wooninrichting zijn plaats vindt.

Wat is die spiced honey precies?

Je moet het zien om het te begrijpen. Je kunt het moeilijk met woorden beschrijven. Het is een kleur ergens tussen bruin, oker en beige. Het is vooral een warme kleur die toch een frisse indruk maakt. Het heeft iets van goud en van mooie bruine aardetinten.

Wat is die spiced honey precies?
https://nl.pinterest.com/pin/339599628150319512/

Spiced honey in combinatie met…

Je kunt deze warme kleur perfect combineren met bijvoorbeeld wit. (1) Denk bijvoorbeeld aan een design fauteuil of een stel stijlvolle witte eetkamerstoelen. Het contrast van het wit tegen het warme spiced honey creëert een bijzonder effect. Een totaal ander beeld krijg je als je spiced honey combineert met zwart, metaal, hout en stoer bruin leer. (2) Denk bijvoorbeeld aan een stoere eetkamerbank, een industrieel wandrek van metaal en hout of een industriele vloerlamp. Bij spiced honey mag er ook best een beetje zilver of goud aan te pas komen. Het versterkt het rijkelijke gevoel dat deze trendy kleur in je woning brengt. Op Cavetown.nl kun je dit soort meubels vinden.

Spiced honey in combinatie met...
https://nl.pinterest.com/pin/520306563199224687/

Volg de trend ‘ton-sur-ton’

Je zag waarschijnlijk al dat er talloze combinaties van gradaties gebruikt worden binnen één enkele kleur. Donker groen wordt met licht groen, grasgroen of pistachegroen gecombineerd. Hemelsblauw, turquoise en nachtblauw komen in éénzelfde kamer voor. Spiced honey laat zich makkelijk met andere kleuren combineren. Maar om het effect van ‘ton-sur-ton’ te bekomen, hou je je best aan de kleuren in hetzelfde kleurengamma. Neem bij de inrichting van je woning een kleurenkaart en bekijk waar spiced honey het beste bij past. (3) Blijf alleszins in de warme aardetinten en beperk je tot slechts een paar varianten, zodat je interieur geen kleurboek wordt.

Spiced honey in de toekomst

Zoals hierboven al aangegeven is spiced honey een zeer geliefde kleur. Deze kleur blijft trendy, en zal ook volgend jaar nog zeker hip zijn. Toch is het geen basiskleur en dat wil zeggen dat het altijd onvoorspelbaar is wanneer deze kleur terug zal verdwijnen uit het interieur. Het is dan ook aan te raden om spiced honey enkel te gebruiken voor elementen die je later makkelijk terug wijzigt. Gebruik het dus niet voor je vloer of je ramen bijvoorbeeld. Gebruik het op de muren, in accessoires zoals vloerkleedjes, kussens, lampenkappen, vazen en schotels. Of ben je iemand die zelf aan de slag gaat en bepaalde meubelstukken regelmatig een ander verflaagje geeft? Dan kun je je uiteraard ook in spiced honey uitleven. Wij houden alvast in het oog hoe het met deze prachtige kleur verder zal verlopen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *