Help, mijn hond heeft gevoelige maag- en darmstelsel 0

Help, mijn hond heeft gevoelige maag- en darmstelsel

Heeft je hond áltijd wat? Een hond die veel gras vreet, maar ook mest of poep én altijd maar sleetje rijdt, veel boert of vieze winden laat, heeft mogelijk een heel gevoelig maag- en darmstelsel. Ligt je hond vaak sneu te kijken en opgerold in de mand? Ook dat kan wijzen op een hond die zich niet zo fit voelt. Maar wat is daar tegen te doen? We gaan hieronder eerst in op een gevoelige maag en symptomen ervan. Over gevoelige darmen ook en uiteindelijk leest u tips voor het verbeteren van het maag- en darmstelsel van je hond.

Gevoelige maag

Is je hond veel misselijk, boert het enorm veel, smakt het met een hoop slijm, eet het vaak gras, kwijlt het veel en braakt je hond vaak? Dan kan de hond last hebben van maagproblemen. Je hond kan iets verkeerd gegeten hebben, of een hele gevoelige maag hebben die slecht tegen veranderingen kan of tegen af en toe een kaasje, worstje of avondeten meekrijgen.

Gevoelige darmen

Slechte ontlasting, bijvoorbeeld veel diarree of permanente dunne ontlasting, kunnen wijzen op gevoelige darmen. Net als het overmatig scheten laten bijvoorbeeld en een rommelige buik. Deze symptomen kunnen wijzen op een verstoorde darmflora. De darmen worden gezond gehouden door heel veel bacteriën bij elkaar. Een verstoring daarvan kan zorgen voor een negatieve invloed op de gehele gezondheid van je hond. Ongezonde darmen zorgen namelijk voor een mindere weerstand en het afweren van infecties et cetera.

Allergie hond

Een hond kan ook allergisch zijn voor voeding. Verschillende ingrediënten in voeding die voor een allergie kunnen zorgen, zijn: varkensvlees, konijnenvlees, rundvlees, kip, vis, lamsvlees, ei, mais, soja, tarwe en zuivel. Aan welk ingrediënt het kan liggen, dat is te onderzoeken via verschillende diëten, die je kunt afstemmen met de dierenarts.

De juiste voeding

Met de juiste voeding kun je het buikje van gevoelige honden weer op orde krijgen. Net als mensen, moeten honden een zo gevarieerd mogelijk dieet hebben met allerlei voedingsstoffen die goed zijn voor de hond. Chemische toevoegingen zijn slecht voor de darmflora.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *