Hier moet je aan denken voor het verbouwen van je woning 0

Hier moet je aan denken voor het verbouwen van je woning

Bijna iedereen komt er wel minstens één keer in zijn leven voor te staan: een verbouwing. Hoewel het heel fijn is om straks over meer wooncomfort te beschikken, is het meestal niet je grootste hobby. Een verbouwing vergt veel tijd, geduld en bovenal geld. Daarom is het goed om over de verschillende zaken na te denken. Nog voordat je aan de slag gaat. Op die manier voorkom je teleurstellingen en weet je zeker dat je het op de juiste manier aanpakt. Kom niet voor verrassingen te staan. Een goede voorbereiding is het halve werk. Benieuwd waar je aan moet denken voor je je woning gaat verbouwen? We zetten een aantal dingen op een rijtje.

Geld lenen

Het financiële plaatje is natuurlijk van essentieel belang voordat je gaat verbouwen. Is het mogelijk om alles vanuit je spaargeld te financieren? Of moet je wellicht ook geld lenen bij Becam? Het geeft niet hoe je de verbouwing financiert, maar het moet wel van tevoren worden geregeld. Op die manier kom je niet voor verrassingen te staan (of werk je jezelf in de financiële problemen) wanneer het toch allemaal duurder uitvalt dan gedacht.

Zorg er daarom niet alleen voor dat je genoeg gespaard hebt voor de verbouwing, maar dat je ook altijd nog wat reserves achter de hand hebt. Een verbouwing gaat nooit geheel vlekkeloos en er zullen bijna altijd onverwachtse kosten zijn. Goed om ook hier rekening mee te houden.

Wil je je woning verduurzamen? Dan is er goed nieuws! De gemeente verstrekt namelijk regelmatig subsidies aan mensen die hun huis verduurzamen. Op die manier kun je bijvoorbeeld goedkoper verbouwen, maar ook de rente van de lening aftrekken bij de Belastingdienst. Zo bespaar je flink op de bijkomende kosten. Wil je geld lenen voor de verbouwing? Kies dan bij voorkeur voor een doorlopend krediet. Hierbij kun je opnemen wat nodig is en hoef je geen specifiek bedrag te noemen. Fijn als je niet precies weet hoeveel de verbouwing gaat kosten en/of er nog extraatjes zullen volgen.

Verschillende offertes opvragen

Er zijn ontiegelijk veel verschillende bouwbedrijven. Grote kans dat er bij jou in de buurt ook tientallen zitten. Goed nieuws voor jou als consument, want hierdoor ben je in staat om ze met elkaar te vergelijken en wellicht ook een beetje de concurrentiestrijd op te voeren. Wanneer jij dol bent op de werkzaamheden van bouwbedrijf A, maar bouwbedrijf B dit tegen een lagere prijs kan uitvoeren, dan is een onderhandeling natuurlijk zo gemaakt. Vraag daarom altijd vrijblijvend verschillende offertes op en maak dan pas een keuze. Op die manier kun je niet alleen de voordeligste keuze maken, maar valt er soms ook nog wel eens wat van de prijs af te praten.

Zelf doen of uitbesteden?

Natuurlijk ben je niet verplicht om de verbouwing door vakmensen te laten doen. Je kunt dit in sommige gevallen misschien ook heel gemakkelijk zelf doen. Zeker wanneer je een beetje handig bent. Afhankelijk van wat er moet worden gedaan natuurlijk. Overweeg daarom eerst om eventueel (gedeeltelijk) de verbouwing op je te nemen.

Houd er wel rekening mee dat een verbouwing veel tijd kost en om de nodige expertise vraagt. Wanneer je over één van de twee niet beschikt, zal het al erg lastig worden. Neem niet meer hooi op je vork dan nodig!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *