Hier moet je op letten bij het kopen van eetkamerstoelen 0

eetkamerstoel zwart

Zijn je huidige eetkamerstoelen nodig aan vervanging toe? Overweeg je al tijden om nieuwe eetkamerstoelen te kopen, maar weet je door het reusachtige aanbod niet meer waar je op moet letten? Wij helpen je in dit artikel graag een handje op weg.

Houd rekening met de eettafel

Ten eerste is het belangrijk om aandacht aan de eettafel te besteden. Als je enkel de eetkamerstoelen wilt vervangen, is het wel belangrijk dat deze bij de huidige tafel passen. Natuurlijk is een zwarte eetkamerstoel een ware eyecatcher, maar past deze wel bij je huidige interieur?

eetamerstoel in het zwart

Niet alleen de uitstraling van een stoel is van belang, maar ook de vorm en hoogte. Zo kiezen steeds meer mensen voor armstoelen met leuningen. Dit verhoogt het zitcomfort, maar de stoel is hierdoor wel een stuk breder en hoger. Bereken daarom eerst of de stoelen wel goed onder de tafel passen, zo voorkom je een miskoop.

Hoeveel eetkamerstoelen passen er aan mijn tafel?

Als je al een tijdje gebruik maakt van je eettafel, weet je waarschijnlijk heel goed hoeveel zitplaatsen je ongeveer kunt creëren. Maar is er ook een stelregel die ons dit vertelt?

Hoeveel eetkamerstoelen er bij jouw tafel passen is voornamelijk afhankelijk van de vorm en grootte van de eetkamertafel. Zo kan je aan een ronde tafel verrassend veel zitplaatsen creëren. Bovendien hoef je vrijwel nooit rekening te houden met tafelpoten, omdat deze meestal voorzien zijn van een kruispoot in het midden. Natuurlijk hangt het ook af van het formaat van de stoelen. Daarom adviseren wij om eerst de afmetingen van iedere stoel goed te bekijken en vervolgens de ruimte onder de tafel op te meten.

kopen eetkamerstoelen tips

Waar moet een eetkamerstoel aan voldoen?

Eetkamerstoelen zijn van essentieel belang voor het comfort tijdens het eten, werken of studeren. Toch zal niet iedere eetkamerstoel dezelfde functie vervullen. Dat hangt volledig af van jouw reden om eetkamerstoelen te kopen.

Dienen ze slechts als toevoeging voor de eetkamertafel en zal je hier weinig gebruik van maken? Eten jullie bijvoorbeeld enkel aan tafel als er visite is? Dan is het ook niet nodig om ontzettend luxe eetkamerstoelen aan te schaffen. Dat zou immers zonde van het geld zijn.

Wanneer je echter veel gebruik maakt van de stoelen is een beetje comfort heel prettig. Kies in dit geval bijvoorbeeld voor een eetkamerstoel met armleuningen of luxe bekleding. Als je de stoelen regelmatig wilt gebruiken om meer zitplaats in andere ruimtes van het huis te creëren, adviseren wij om voor stoelen met wieltjes te kiezen.

Voor iedere situatie is wel een geschikte eetkamerstoel te vinden. Kom je er echt niet uit? Vraag dan om advies in de winkel!

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *