Hier moet je op letten bij het kopen van nieuwe eetkamerstoelen 0

kopen nieuwe eetkamerstoelen

Ben je al tijden op zoek naar de perfecte eetkamerstoelen? Maar kom je er maar niet uit welke eetkamerstoelen het meest geschikt zullen zijn? Begrijpelijk! Het aanbod is tegenwoordig enorm groot. Daardoor raak je al snel overweldigd. Daarom is het belangrijk om van tevoren met enkele zaken rekening te houden. Maar waar moet je nu precies op letten? Hier lees je alles wat je moet weten voordat je nieuwe eetkamerstoelen van Versmissen aanschaft. Zo bega je zeker geen miskoop.

De hoeveelheid eetkamerstoelen

Voordat je op zoek kunt gaan naar de juiste eetkamerstoelen is het natuurlijk eerst belangrijk om te bepalen hoeveel je er precies nodig hebt. Zeker wanneer je tevens een grotere tafel hebt aangeschaft. Dan is het wel zo prettig om te weten hoeveel personen je kwijt kunt en in hoeveel stoelen dit zich zal vertalen.

Om te bepalen hoeveel zitplaatsen je ongeveer kwijt kunt, kan je ongeveer rekenen op 70 centimeter per persoon. Dit is wat ongeveer nodig is om niet telkens met de ellebogen tegen elkaar aan te stoten en voldoende loopruimte om de stoelen te behouden. In sommige gevallen kunnen er meer stoelen worden geplaatst. Dit is bijvoorbeeld afhankelijk van de poten van de tafel, maar ook de vorm van de tafel. Aan een ronde eettafel kunnen bijvoorbeeld meer stoelen worden geplaatst dan aan een vierkante met verschillende tafelpoten.

luxe eetkamerstoelen

Het juiste materiaal

Bij het kopen van luxe eetkamerstoelen wil je er natuurlijk wel zeker van zijn dat deze zeer gebruiksvriendelijk zijn. Het materiaal speelt hier een enorme grote rol bij. Over het algemeen kunnen we stellen dat er geen goed of fout materiaal is. Ieder materiaalsoort heeft zijn eigen voordelen. Het gaat er om wat jij belangrijk vindt, dat is hetgeen wat telt. Hieronder lichten we kort de voor- en nadelen van de meest populaire materiaalsoorten toe.

Leer:

Leer is een zeer sterk en veelgebruikt materiaal. Het is niet voor niets een enorm populair materiaal. Met haar luxe en eigentijdse uitstraling past het bij vrijwel ieder interieur. Bovendien zal het zich aan ieder interieur aanpassen. Zelfs al zou je het gehele interieur veranderen, dan nog zal een leren eetkamerstoel prima tot zijn recht komen. Groot voordeel van leer is tevens dat het gemakkelijk schoon te maken is. Even een licht vochtig doekje over de stoel en deze ziet er weer zo goed als nieuw uit. Ideaal voor gezinnen met jonge kinderen dus.

Leer kent ook enkele nadelen. Zo ontstaan er op sommige leersoorten relatief snel krassen en kan het na verloop van tijd haar oorspronkelijke glans verliezen.

Stof:

Stoffen eetkamerstoelen zijn al jaren ontzettend populair. En dat is uiteraard ook niet geheel zonder reden. Stof is niet alleen heel comfortabel, maar ziet er ook nog eens ontzettend knus uit. Bovendien zijn stoffen eetkamerstoelen in werkelijk alle soorten en maten verkrijgbaar, waardoor je deze volledig naar wens kunt aanpassen.

Een groot nadeel van een stoffen eetkamerstoel is dat deze wat lastiger te reinigen is. Hier zijn echter wel speciale reinigingsmiddelen voor verkrijgbaar om erge vlekken er gemakkelijker uit te krijgen.

Rotan:

Rotan is een relatief nieuw materiaalsoort in de wereld van eetkamerstoelen. Toch past het helemaal bij de trends van deze tijd. Met haar natuurlijke en sfeervolle uitstraling geeft het ieder interieur een geheel nieuwe en bovenal bijzondere look. Daarnaast is rotan ook nog eens gewoon heel stevig en beschikt het over een zeer lange levensduur.

Het is wel aan te raden om een kussentje te gebruiken wanneer je een rotan eetkamerstoel aanschaft. Anders kan er gemakkelijk vuil tussen het rotan komen te zitten. Of zal het zitcomfort in geding komen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *