Hier moet je op letten bij het kopen van een eettafel 0

hier op letten kopen eettafel

Een nieuwe eettafel kopen is geen alledaagse bezigheid. De meeste mensen kopen slechts 1 x in de 5 jaar een nieuwe tafel, in de meeste gevallen zelfs minder. Ga je binnenkort verhuizen of is je huidige eettafel aan vervanging doe? Dan wil je logischerwijs alles weten over de huidige trends op het gebied van eettafels. Maar waar moet je op letten als je een nieuwe tafel gaat kopen? Met de volgende tips weet jij precies waar jouw nieuwe eettafel aan moet voldoen.

ronde eettafel

Formaat van de tafel

De eettafel neemt een groot deel van het huis in beslag. Zeker in kleinere woningen is dit het geval. Daarmee bepaalt de eettafel voor een groot gedeelte de uitstraling en sfeer binnen een woning. Wanneer je een huis (opnieuw) gaat inrichten zal de keuze voor een eettafel dan ook een belangrijke rol spelen. Niet een aankoop waar licht over nagedacht mag worden. Wel een hele lastige keuze. Je geniet van talrijke mogelijkheden en keuzes, genoeg om door de bomen het spreekwoordelijke bos niet meer te zien. Begin daarom met het verkleinen van het aanbod. Dit doe je door vooraf keuzes te maken. Het formaat van de tafel speelt hierbij een belangrijke rol.

Het formaat van de tafel speelt een belangrijke rol bij je uiteindelijke keuze. Hierbij moet je niet alleen berekenen hoeveel beschikbare ruimte er in huis is, maar ook met hoeveel personen jullie dagelijks aan tafel zitten. Tel hierbij ook eventuele mee-eters bij op. Omdat de eettafel tegenwoordig steeds vaker als verlengstuk van de woonkamer wordt gebruikt, raden wij meestal aan om voor een zo groot mogelijke design tafel te kiezen. Deze dient als pronkstuk van de woning en creëert voldoende zitplaatsen voor het gezin, familieleden en vrienden.

groot mogelijk eettafel

Is er weinig beschikbare ruimte in huis, maar wil je wel over de mogelijkheid beschikken om extra zitplaatsen te creëren? Kies dan voor een uitschuifbare tafel. Wanneer extra zitplaats noodzakelijk is, kan je de tafel gemakkelijk uitschuiven. Na het eten schuif je de tafel weer terug en geniet je van meer loopruimte in huis.

Stijlen

Vervolgens is het belangrijk om de juiste stijl uit te kiezen. Eettafels komen immers niet alleen in divers maten, maar ook nog eens in verschillende stijlen. Hierbij is het belangrijk om dicht bij je eigen smaak en interieurstijl te blijven. Let tevens op de vorm van de tafel.

In de meeste woningen zien we rechthoekige of vierkante tafels. Zelfs wanneer je over weinig ruimte beschikt, kunnen deze tafels passend gemaakt worden. Je kunt deze immers gemakkelijk tegen een muur plaatsen, waardoor je over meer loopruimte beschikt. Wanneer je over een grote woonkamer of leefkeuken beschikt, kan een ronde of ovale uitkomst bieden. Deze geven de woning een speelse en unieke uitstraling en bieden contrast tegen de rechte hoeken in huis

ronde tafelBudget opstellen

De zoektocht naar de perfecte eettafel kan nu eindelijk van start gaan. Hou wel in je achterhoofd dat je van tevoren een duidelijk budget voor ogen moet houden. Zo voorkom je financiële nood aan het einde van de maand. Als je advies op maat wilt hebben, is het aan te raden om naar een design winkel te stappen. Het winkelpersoneel kan je helpen bij het vinden van de perfecte eettafel en weten prima binnen jouw budget te blijven. Daarnaast geniet je van optimale kwaliteit en een lange levensduur.

Wil je voordelig shoppen voor een kwalitatieve eettafel? Gebruik dan de code DDTWT op dutchdesigntabels.com en shop voor 5% korting op het gehele assortiment. Wees er snel bij, want de korting geldt maar tot 1 april!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *