Hobbit Stove: nieuwe trend onder de vrijstaande houtkachels 0

Hobbit Stove nieuwe trend onder de vrijstaande houtkachels

Houtkachels zijn populairder dan ooit en dat is niet zonder reden. Om te beginnen brengt een houtkachel veel sfeer in huis. Dat begint bij het sprokkelen van hout en het aansteken van het vuur. De aangename warmte en het prachtige vlammenspel vormen samen een idyllisch decor om met het hele gezin te genieten van een knusse winteravond. Een houtkachel is dus een echte sfeermaker. Maar ook financieel gezien is hij aantrekkelijk. Hout is een relatief goedkope brandstof en moderne houtkachels behalen tegenwoordig een rendement van maar liefst 75 procent.

Schone verbranding

Door de aanschaf van een houtkachel gaat de energierekening dus stukken omlaag. Ook staan ze garant voor schone verbranding. De moderne techniek zorgt ervoor dat het hout efficiënt en zo schoon mogelijk wordt verbrand. CO2 neutrale en duurzame houtkachels zijn er in vele soorten en maten. Wie op zoek is naar een kachel die gefabriceerd is met kwaliteit en milieuvriendelijkheid als uitgangspunten kiest voor een Bewust Stoken-gecertificeerde houtkachel. Dit keurmerk waarborgt de hoogste Europese milieu- en kwaliteitsnormen. Natuurlijk begint Bewust Stoken met het vervangen van een oude haard of kachel. Het is aan te raden om je vóór de aankoop van een nieuw exemplaar eerst goed te informeren over de mogelijkheden. Ook is het belangrijk om de plek in huis te bepalen waar de houtkachel wordt geplaatst.

Vrij op de vloer

Vrijstaande houtkachels kunnen overal worden geplaatst,mits er een goed rookkanaal kan worden geïnstalleerd. Zo’n kachel staat vrij op de vloer en de rookgasafvoer kan aan de achter- of aan de bovenzijde worden aangesloten. Wanneer de houtkachel in het midden van een ruimte wordt geplaatst, is een bovenaansluiting ideaal. Bij deze manier van plaatsing is de warmte vanaf alle zijden voelbaar. Bovendien wordt de houtkachel een echte eyecatcher die van alle kanten te bewonderen is.

vrijstaande houtkachels

Fraai klein kacheltje

Een leuk voorbeeld van een vrijstaande houtkachel is de Hobbit houtkachel van het Engelse merk Salamander Stoves. Dit fraaie kleine kacheltje heeft dezelfde kwaliteiten als een grotere kachel en geeft een behaaglijke warmte. De Hobbit houtkachel is ontworpen om in kleine ruimtes te functioneren zoals: tiny houses, kleine woonkamers, boten, (sta)caravans en zelfs Mongoolse Yurt-tenten. De kachel heeft een vermogen van 5kW. De Hobbit houtkachel is te verkrijgen in verschillende kleuren. Met accessoires zoals gietijzeren pannen of een kleine verhoging is de kachel nog leuker te maken. Met het speciale onderstel is er beter zicht op het vuur en meer ruimte om stookhout neer te leggen.

Onderdelen

KachelsenHaardenwinkel is een online winkel die alles levert op het gebied van sfeerverwarming. Ook alle benodigde onderdelen voor houtkachels van meer dan 40 merken zijn hier te vinden. Die onderdelen kunnen slijten of kapot gaan. Dat geldt bijvoorbeeld voor het schudrooster, de kachelruit, de handgrepen of de vlamplaat. Ieder onderdeel wordt vervaardigd in de fabriek van het desbetreffende merk en is uit voorraad leverbaar.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *