Hoe creëer je een industriële sfeer in je woonkamer? 0

industriële sfeer woonkamer

De laatste jaren zijn we, door de economische opmars, weer de extravagante interieurstijlen gaan houden. Denk hierbij aan de romantische woonkamer, de natuurlijke stijlen met heel veel planten of de retro woning met felle kleuren en geometrisch behang. Ook richten veel Nederlanders hun woning in met kleuren en meubelstukken uit hun favoriete vakantieland. Een mooie tegenhanger van de looks met felle kleuren en veel extra’s is de industriële look. Deze stijl wordt omarmd door mensen die lekker nuchter in het leven staan en juist van de basiskleuren houden. Lees verder als je deze stijl ook wil toepassen in huis.

#1 Industriële verlichting

Een mooie blikvanger in een industrieel interieur zijn hoe dan ook de industriële lampen. Zo kun je kiezen voor de lampen die in oude fabriekshallen of stations hingen. De authentieke exemplaren zijn wel erg zwaar en zijn niet geschikt voor elk plafond. Maak dus wel een stevige dwarsbalk als je deze lampen wil ophangen. Bij meubelzaken heb je vaak ook replica’s die veel lichter zijn en dus geschikt voor elk interieur. Verder zijn de horizontale houten balken met lichtbollen aan een draad passend bij deze stijl. Die kun je kant en klaar kopen, maar je kan ook zelf aan de slag. Dat is helemaal aan jou!

industriële verlichting

#2 Authentieke kasten

Bij een industrieel interieur horen ook authentieke kasten. Kasten in deze stijl zijn van oud ijzer of van hout met een onbewerkte look. De ijzeren kasten vind je in meubelwinkels ook onder de naam apothekerskasten, gemaakt van zwaar ijzer en glazen ramen in de deurtjes. Neem dus wel een sterke hulp mee als je deze kast ergens ophaalt. De houten kasten zien eruit als stellingkasten. Deze zijn uitermate geschikt als boekenplank of als stellage om leuke accessoires op te zetten. Deze interieurstijl is basic, maar het hoeft zeker geen kale bedoening te zijn.

#3 Robuuste meubels

De stoere meubels zijn vooral van leer. Denk aan een grote leren hoekbank in zandkleur. Qua stijl past deze overal bij, ook als je later van stijl wil veranderen. Andere robuuste meubels waar je aan kan denken zijn een salon- en eettafel met een look van onbewerkt hout. Het ziet eruit alsof er niks met het hout is gedaan, zodat de tafels een robuuste look hebben. Toch hebben de tafels een vernislaag, zodat je geen last hebt van splinters. In deze stijl zie je vaak ook tafels van de dwarsdoorsneden van grote boomstammen. Dit past helemaal bij de andere stoere kleuren van een industriële inrichting.

#4 Stoere muren en vloeren

Krijg je een woning casco opgeleverd met muren en vloeren van beton look, doe hier dan je voordeel mee. De beton look past helemaal bij deze stijl. Is dit niet het geval, maar wil je wel die betonlook, dan kun je kiezen voor een speciale stuclaag of vloeren van beton ciré. Voor de vloeren kun je ook gebruik maken van steenstrips. De stenen zijn verkrijgbaar in rood, bruin of juist in gemêleerde kleuren. Zo voeg je een speels element toe aan je stoere interieur.

#5 Industriële kleuren

Wat is nu het beste kleurenpalet voor een industriële inrichting? Het advies is om het basic te houden. Denk hierbij aan houtkleur, wit, antraciet grijs, beige, zandkleur en zilver. Deze kleuren of tinten kun je naar hartelust combineren. Wil je toch wat extra kleur toevoegen? Dat kan met accessoires zoals kaarsen, kussentjes of plantenpotten. Kortom, je kan veel kanten op met deze stijl. Veel plezier met inrichten!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *