Hoe creëer je een luxe badkamer? 0

Hoe creëer je een luxe badkamer?

Wil jij graag wat meer luxe in je badkamer uitstralen, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Zoek niet verder, want wij hebben de ultieme tips voor je klaarstaan om van jouw badkamer een ware luxe spa te maken. Je kunt volledig uitpakken en een verbouwing op de planning zetten, maar uiteraard is dat niet noodzakelijk. Je kunt namelijk door middel van wat kleine aanpassingen ook al veel luxe toevoegen aan je badkamer. Lees verder voor drie tips en ga direct aan de slag!

Het tegelwerk

Om een idee te krijgen van hoe je badkamer eruit moet gaan zien, kun je het beste een moodboard maken. Sla wat magazines over badkamers open, kies meerdere afbeeldingen bij elkaar die jij het allermooist vindt en selecteer de mooiste stijlen. Wat voor tegels gebruiken deze badkamers over het algemeen? Wees heel secuur en kies niet alleen de grootte van de tegels, maar direct ook het materiaal, de vorm en kleur. Wil je dit nog combineren met een ander type tegelwerk om het geheel wat extra’s te geven of houd je het liever simpel? Wanneer je dit bepaald hebt kun je doorgaan met het sanitair.

Het sanitair

Luxe badkamers hebben over het algemeen een ding gemeen, namelijk dat ze prachtige sanitaire meubelen bevatten. Natuurlijk ligt het volledig aan je eigen stijl en budget, maar als je de badkamer volledig wilt verbouwen zal je hiermee moeten beginnen. Wil je bijvoorbeeld een prachtig vrijstaand bad met vrijstaande kraan of kies je liever voor een extra grote inloopdouche met stortdouche? Beoordeel jouw badkamer en kijk waar ruimte voor is, zodat je keuzes kunt gaan maken wat betreft de indeling. Zorg dat alle kranen uit dezelfde reeks komen om eenheid en elegantie te verzorgen en kijk of je hetzelfde kunt doen met de meubelen.

Kleed het aan

Je kunt je badkamer op meerdere manieren aankleden zodat het echt een luxe uitstraling krijgt. Zo kun je verse eucalyptustakken kopen bij het tuincentrum of op de markt en deze vlak onder de douchekop hangen. Hierdoor krijgt je douche direct meer flair en ruikt het ook nog eens naar een ware spa. Sowieso kan wat groen in de badkamer geen kwaad, dus als je plek hebt voor een groene plant met grootse bladeren; ga er dan voor! Met decoratie kun je helemaal losgaan, maar probeer het geheel elegant en rustig te houden.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met baden+.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *