Hoe creëer je een prettige werkomgeving? 0

Prettige werkomgeving

De werkomgeving speelt een zeer belangrijke rol in de productiviteit van de werknemers. Op veel werkplekken wordt daar dan ook rekening mee gehouden. Een groot assortiment kantoormeubelen is erop gericht om een prettige werkomgeving te stimuleren en zo de productiviteit te verhogen. Ondanks deze wetenschap denken veel thuiswerkers daar niet over na. Tegenwoordig beslissen steeds meer mensen om vanuit huis te gaan werken. Dankzij de vooruitstrevende wetenschap is dit vaak goed mogelijk en geniet je zo van een verhoogde flexibiliteit. Dit heeft echter ook zijn keerzijde. Een privéleven met werk vanuit huis combineren kan best lastig zijn. Daarnaast besteden weinig mensen aandacht aan de werkomgeving. Toch is dit, net als op kantoor, enorm belangrijk voor je eigen productiviteit. Hoe creëer je eigenlijk een prettige werkomgeving? Wij geven je een aantal handige tips.

Maak gebruik van een afgesloten ruimte

Als je thuiswerkt is het misschien erg verleidelijk om met een laptop op schoot op de bank te kruipen of even snel wat werk aan de eettafel te doen. Het nadeel hiervan is dat je continu last hebt van stoorzenders. Je ziet dat er nodig eens gestofzuigd moet worden, de kinderen vragen steeds om aandacht en je handen kriebelen om de onopgeruimde keuken aan te pakken. Door jezelf af te sluiten van het woongedeelte krijg je het gevoel dat je echt op kantoor bent. Dit is de ruimte om te werken en er is geen tijd om iets anders te doen. Als je op een gewoon kantoor zit, kan je ook geen aandacht besteden aan je kinderen of nog even het huis een schoonmaakbeurt geven, een afgesloten ruimte biedt dit zelfde gevoel.

Het kan helpen om een rooster te maken op de dagen dat je thuiswerkt. Zorg dat er oppas is geregeld voor de kinderen en plan pauzes in op gezette tijden. Laat daarnaast ook privételefoons buiten de ruimte liggen, zo voorkom je onnodig uitstelgedrag. Tijdens jouw dag thuiswerken is het niet mogelijk om gestoord te worden.

afgesloten ruimte werken

Investeer in een goede kantoorinrichting

Ook bij een werklocatie aan huis is het belangrijk dat je denkt aan de ergonomie op de werkplek. Als je regelmatig uren achter een bureau doorbrengt is het van groot belang dat je op een comfortabele wijze kunt zitten. Zo voorkom je onnodige fysieke ongemakken en op langer termijn zelfs blessures. Bij Havic Kantoorinrichting ben je aan het juiste adres voor kwalitatieve en ergonomische kantoormeubelen. Dankzij deze meubelen geniet je al snel van een verhoogde productiviteit.

ergonomische bureaustoelen

Kies voor eenvoudige accessoires

Natuurlijk is het ook belangrijk om de kantoorruimte op de juiste manier aan te kleden. Er is niets vervelender dan een zielloze ruimte, hier valt immers geen inspiratie uit te halen tijdens het werk. Toch is de keus voor kantooraccessoires niet zo makkelijk als het lijkt. De ruimte kan al snel te druk ogen en dat wil je uiteraard voorkomen. Door op een subtiele wijze enkele accessoires aan te brengen, verhoog je de sfeer en zorg je voor een prettige werkomgeving. Daarnaast bevat de kamer zo genoeg inspiratiebronnen om jouw productiviteit te verhogen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *