Hoe houd ik mijn woning ongediertevrij? 0

Ongedierte kan voor een vervelende schade aan uw woning en meubels zorgen. Het is om die reden belangrijk om ongedierte ver van uw huis te houden! In de praktijk blijkt dit veel lastiger te zijn, dan men op voorhand verwacht. Binnen woningen komen vaak talloze ongediertesoorten voor, waarvan veel mensen het bestaan niet eens wisten. Deze ongediertesoorten zijn dermate klein, dat ze niet of nauwelijks met het blote oog op te merken vallen. U herkent de aanwezigheid van de diertjes aan irritaties aan uw huid, schade aan bijvoorbeeld verpakkingen, een verminderde weerstand, enzovoorts. In dit artikel geven we tips om uw woning zo goed mogelijk ongediertevrij te houden.

Maak gebruik van vallen en lokdoosjes

Er zijn verschillende soorten vallen verkrijgbaar, waarmee u ongedierte kunt bestrijden. Het fijne aan deze vallen is dat huisdieren en kinderen hier minder makkelijk bij kunnen komen. Zou u een chemische bestrijdingsspray gebruiken, dan bestaat de kans dat huisdieren op plekken likken waar u de spray gespoten heeft. Ook kinderen kunnen hier met hun handen komen en deze vervolgens aflikken. Naast de lokdoosjes voor verschillende ongediertesoorten, kunt u ook voor vallen kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een muizenval, een rattenklem of mollenklem, enzovoorts.

Tip: zorg dat een dergelijke val tijdig geleegd wordt! Wanneer het kadaver van een muis of rat in de val achterblijft, kan dit voor een zeer nare stank zorgen. Daarbij trekt dit weer andere ongediertesoorten aan.

muizenval

Professionele ongediertebestrijding inschakelen

Naast de mogelijkheid om zelf lokdoosjes en vallen in huis te plaatsen, kunt u er ook voor kiezen om een professionele ongediertebestrijding in te schakelen. Er zijn verschillende bedrijven, die hulp kunnen bieden bij de bestrijding van ongedierte in huis. Laat eens in de zoveel maanden een inspectie in uw woning uitvoeren. Zo weet u precies welke ongediertesoorten in uw woning leven en hoe u deze het beste kunt bestrijden! Een ongediertebestrijder kan ongedierte vaak met hitte of kou tegengaan. Op deze manier is het gebruik van chemische sprays niet langer nodig.

professionele hulp ongedierte

Zorg dat er geen eten in huis rondslingert

Om de kans op ongedierte verder te verkleinen, is het belangrijk om etenswaren altijd in afgesloten verpakkingen te bewaren. Ongedierte als muizen en mieren hebben aangebroken verpakkingen doorgaans snel gevonden. Door etenswaren afgesloten te bewaren, is de kans kleiner dat u onbewust ongedierte naar uw woning lokt! Loop daarbij eens in de zoveel tijd een rondje door uw woning om deze te controleren op ongedierte.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *