Hoe je huis decoreren met Delfts Blauw 0

Hoe je huis decoreren met Delfts Blauw

Alleen tegels als Portugese azulejo’s of Turkse tegels zijn misschien zo onderscheidend of beladen met zoveel geschiedenis als Delft Blauw. Het gebruik van Delfts Blauw gaat namelijk terug tot de zestiende en zeventiende eeuw, toen Italiaanse ambachtslieden zich in Antwerpen kwamen vestigen en nieuwe en technieken introduceerden voor het maken van wandtegels.

Delftse tegeltjes zijn gekleurd in het blauw en wit, met uitbundig geschilderde portretten en afbeeldingen van het dagelijks leven. Bijna alles kan eigenlijk worden weergegeven op een Delftse tegel en de uitvinding van Delfts aardewerk in het midden van de 17e eeuw was een reactie op de toegenomen populariteit van Chinees blauw en wit porselein.

Delfts Blauw is in de late 20e en 21e opnieuw meer populair geworden en de tegels worden terug geproduceerd door een aantal Nederlandse bedrijven. Wil je Delfts Blauw gaan gebruiken als muurdecoratie in je huis? Net als gelijk welke ander type wandtegels kunnen de tegeltjes makkelijk worden geplaats aan de hand van tegellijm. Hieronder vind je 3 manieren terug op dit type tegeltje in het decor van je huis te introduceren.

In de keuken

Delfts Blauw kan je keuken er gezellig en rusitek laten uitzien en deze tegeltjes zijn perfect om te gebruiken als keukenachterwand achter het fornuis. Overweeg bijvoorbeeld om het grootste deel van de wand te vullen met Delftse tegels zonder patroon en plaats een paar van de meer decoratieve tegels verspreid over de muur.

In de badkamer

Delfts Blauw ziet er ook prachtig uit als decoratie rond een klassieke badkuip of rond badkamerspiegels. Als je voor een meer traditioneel design wilt gaan, dan kun je er ook voor kiezen om gedecoreerde tegels te gebruiken aan de onderkant van de badkamer, met tegeltjes met een kleiner design of zonder decoratie aan de bovenkant van de muren, waardoor een soort ombre-effect ontstaat meet meer blauw onderaan en wit vanboven.

Delfts Blauw bad

In de hal

Een derde manier om Delfts Blauw te gebruiken in het design van je woning is door deze in de hal te plaatsen. In oude huizen zijn deze tegeltjes terug te vinden in de hal. Wandtegels bepalen voor een groot deel de uitstraling van een ruimte en de keuze voor Delfts Blauw in de hal van je huis zal meteen de toon zetten wanneer gasten je huis binnenstappen. Net zoals in de badkamer kun je er voor kiezen om tegeltjes met patronen te gebruiken onderaan de wand en tegels zonder patronen aan de bovenkant.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *