Hoe kies je jouw ideale hoekbank? 0

hoekbank ideaal

Dat de hoekbank inmiddels het meest populaire model bank in Nederland is, is wel duidelijk. Elk woonmerk heeft er tegenwoordig meerdere van in de collectie. En in iedere woonstijl is een hoekbank te plaatsen. Ook bij de Ruijtermeubel zijn er hoekbanken van diverse merken in alle denkbare vormen, maten, materialen, kleuren en samenstellingen verkrijgbaar.

De ideale hoekbank is voor iedereen verschillend

Het is natuurlijk perfect, dat je met het ruime assortiment van tegenwoordig je eigen keuzes voor je hoekbank kunt maken. Zo krijg je altijd precies de bank, die jij het allermooiste vindt. Maar hoe maak je de juiste keuze voor die hoekbank? Wat past het beste bij jouw smaak en jouw woonsituatie? Want dat is natuurlijk voor iedereen verschillend. Maar ook met praktische zaken als afmeting en indeling moet je rekening houden. We geven je graag enkele tips, die je in gedachten kunt houden bij het kiezen van jouw ideale hoekbank. Het is tenslotte niet iets, wat je dagelijks doet.

Stel jezelf een aantal vragen

Om de aanschaf van je hoekbank makkelijker te maken, kun je jezelf een aantal vragen stellen.

Wat is je favoriete woonstijl? Kies jij het liefst voor Landelijk of Design? Zoek je de combinatie van Industrieel met een vleugje landelijk? Door daar goed over na te denken, kun je direct al een aantal modellen uitsluiten. Ook is het belangrijk welke functie jouw ideale bank krijgt. Moet het een echte comfortabele en ruime bank voor het hele gezin worden? Vind je het leuk, om vrienden te ontvangen voor gezellige borrelavonden? Of wil je juist een bank met een hoek voor jou alleen, om heerlijk languit op te relaxen? De rol die je hoekbank in jouw leven krijgt is heel belangrijk bij het maken van je keuzes.

bron: Deruijtermeubel Henders & Hazel

Houd rekening met de beschikbare ruimte

Ook niet onbelangrijk is de afmeting. Hoeveel ruimte heb je eigenlijk beschikbaar in je woonkamer? Wat is de indeling? En moet je rekening houden met bepaalde zaken in je woonruimte, die de afmeting en vorm van je hoekbank beïnvloeden? Meet dat van tevoren goed op en teken een plattegrond, zodat je uiteindelijk in de showroom samen met de verkoopadviseur een passende samenstelling kunt maken.

Stof of liever leder?

Denk ook goed na over de bekleding en kleur in combinatie met je thuissituatie. Wordt er bijvoorbeeld door de hele familie echt geleefd op je hoekbank? Moet de bekleding tegen een stootje kunnen? Wil je niet een té trendy kleur maar liever een neutrale tint, om lang met de bank te kunnen doen? Natuurlijk speelt smaak ook een grote rol bij het kiezen van de kleur en type bekleding. Wat vind je mooi en welke uitstraling moet je bank krijgen? Ga je voor stof of toch liever voor leder? Er is tegenwoordig enorm veel keuze aan materialen en kleuren. Maar als je bovenstaande tips in gedachten houdt en de vragen voor jezelf al hebt beantwoord, kom je zeker tot de aanschaf van jouw ideale hoekbank!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *