Hoe lang gaat een latex matras mee? 0

Hoe lang gaat een latex matras mee?

Voor lange tijd wist men weinig af van het latex matras. Slechts weinig mensen hadden er van gehoord. De afgelopen jaren heeft het matras echter een enorm goede reputatie opgebouwd en lijkt het latex matras populairder dan ooit te zijn. Niet zonder reden natuurlijk. Latex beschikt over enorm veel voordelen voor de nachtrust. In dit artikel behandelen we enkele voordelen en geven we antwoord op de vraag: hoe lang gaat een latex matras mee?

Wat is latex precies?

Om de werking van een latex matras goed te kunnen begrijpen, is het belangrijk om te weten wat latex precies is. Latex wordt ook wel vergeleken met rubber. Het is een zeer veerkrachtig en flexibel materiaal en wordt o.a. in kleding verwerkt. Latex wordt over het algemeen als natuurproduct gezien. Bedenk echter wel dat er twee verschillende soorten latex op de markt verkrijgbaar zijn: synthetische of natuurlijke latex. Meestal maken ze voor matrassen gebruik van natuurlijke latex. Deze wordt uit de sappen van rubberbomen geoogst. Dit sap heeft nog het meest weg van een melkachtige substantie en zal later in een fabriek verwerkt worden tot latex.

Voordelen van een latex matras

De populariteit voor het latex matras is ongekend. Maar waarom slapen steeds meer mensen op dit bijzondere matras? Wat zijn eigenlijk de voordelen? Wij zetten ze op een rijtje:

  • Dit matras wordt vooral geroemd om het geweldige ligcomfort. Dit heeft te maken met de karakteristieke eigenschappen van latex. Door de veerkracht van dit materiaal zal het matras zich naar ieder lichaam vormen. Hierdoor wordt de natuurlijke houding van het lichaam gestimuleerd. Hierdoor zal je altijd van de juiste ondersteuning profiteren en worden rug- en nekklachten voorkomen.
  • Een latex matras is enorm hygiënisch en daardoor uitstekend geschikt voor mensen die gevoelig zijn voor allergieën. Dit komt doordat latex geen goede voedingsbron voor huisstofmijt of schimmels is. Hierdoor kunnen deze vervelende beestjes en bacteriën zich niet nestelen en blijft het matras langer mooi.
  • Latex matrassen zijn van nature brandwerend. Wanneer er brand uitbreekt in de slaapkamer, zal dit zich moeilijker of minder snel kunnen verspreiden als er brandwerende materialen aanwezig zijn. Een latex matras kan daar aan bijdragen.

Voordelen van een latex matras

De levensduur van een latex matras

Een matras wordt dagelijks gebruikt, daardoor is het ook logisch dat geen enkele matras het eeuwige leven heeft. Vroeg of laat zal ieder matras een keer vervangen moeten worden. Vaak komen mensen er pas te laat achter dat het matras vervangen had moeten worden. Op dat moment is het matras al enorm onhygiënisch geworden of ondersteunt deze het lichaam niet meer optimaal. Hierdoor kan je met gezondheidsklachten kampen. Daarom is het verstandig om van ieder matras de gemiddelde levensduur te weten. Zo kan je deze tijdig vervangen en kan je van een optimale nachtrust genieten.

De levensduur van een traditioneel latex matras bedraagt circa 7 jaar. Dit hangt echter wel van de samenstelling en de dikte van het matras af.  Vraag daarom altijd naar de levensduur in de winkel en ga na of het matras gecertificeerd is. Zo weet je zeker dat je over de juiste kwaliteit beschikt en wanneer je het matras ongeveer

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *