Hoe maak je je tuin klaar voor gezellige avonden buiten? 0

Hoe maak je je tuin klaar voor gezellige avonden buiten?

Langzaam durven we weer vooruit te blikken naar het voorjaar. Hoewel het momenteel misschien nog ver weg lijkt, nadert deze sneller dan je denkt. Voordat je het weet, zullen de dagen weer lichter worden en de temperaturen stijgen. Heerlijk! Het voorjaar staat garant voor veel buitenplezier, lange wandelingen, tuinieren, genieten van het voorjaarszonnetje en natuurlijk de eerste gezellige avonden die buiten in de tuin worden gespendeerd. Voordat het zover is, moeten wellicht nog wel de nodige voorbereidingen getroffen worden. Want hoe maak je je tuin klaar voor deze gezellige avonden buiten? 

Prikkabel LED verlichting is hierbij een populaire sfeermaker. Met de juiste verlichting maak je de tuin niet alleen in één klap functioneler, maar ook nog eens sfeervoller. Bovendien biedt prikkabel LED verlichting nog tal van andere voordelen voor de gebruiker. In dit blog lees je alles over de toepassingen van prikkabels en waar je rekening mee moet houden wil je prikkabel led kopen bij lichtsnoerbuiten.com

Wat is een prikkabel? 

Om de voordelen beter te kunnen begrijpen, is het eerst belangrijk om de definitie van een prikkabel uit te leggen. Want wat is dit nou eigenlijk precies? 

Een prikkabel is simpel gezegd een flexibele kabel die in de tuin gespannen kan worden. De kabel wordt standaard uitgerust met meerdere fittingen waar vervolgens LED lampen in geplaatst kunnen worden. Met een prikkabel geniet je dus van een zeer flexibel en veelzijdig lichtsnoer dat vooral voor decoratieve doeleinden in de tuin wordt gebruikt. Ook worden de kabels steeds vaker binnenshuis getrokken. 

De voordelen op een rij 

Maar waarom zou je voor prikkabel LED verlichting kiezen? 

Het grootste voordeel van de prikkabels is dat ze te koppelen zijn. Zo kun je meerdere lichtsnoeren met elkaar combineren om één groot lichtsnoer te maken. Handig wanneer je een grotere ruimte wil verlichten. Door het koppelbare systeem heb je tevens geen gedoe met allerlei losse stekkers en het gebruik van stekkerdozen. Het is eenvoudig toepasbaar en zeer efficiënt. 

Een belangrijk kenmerk van de prikkabels van lichtsnoerbuiten.com is dat ze over zeer hoge kwaliteit beschikken. Hierdoor is de lichtopbrengst niet alleen hoger, maar ook de levensduur. Je geniet dan ook van een optimale sfeermaker waar je jaren plezier van zult hebben. 

Zijn prikkabels waterbestendig? 

Prikkabels met LED verlichting kunnen op verschillende plekken in- en buitenshuis worden gebruikt. Je vraagt je misschien wel af hoe het dan zit met de veiligheid. We weten allemaal dat het erg vochtig kan zijn in Nederland. Niet alle lampen zijn hier even goed tegen bestand. Gelukkig zijn de prikkabels speciaal ontwikkeld om ook buiten gebruikt te kunnen worden. Ze beschikken over een IP-waarde van 44. Dat wil zeggen dat ze spatwaterdicht zijn. Dit betekent ook dat ze (matige) regen uitstekend kunnen verduren. 

Let op: zorg ervoor dat de lampjes altijd naar beneden gericht worden. Zo kan bij langdurige blootstelling aan regen geen vocht in de fitting komen. Gebeurt dit wel, dan bestaat het risico op kortsluiting. 

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *