Hoe maak je je tuin klaar voor de zomer? 0

Hoe maak je je tuin klaar voor de zomer?

De zomer is een tijd waarin je lekker veel naar buiten kunt. In deze tijd schijnt de zon lekker veel en kun je genieten van de lange zomeravonden. Wanneer je een tuin hebt wil je hier dan ook extra van kunnen genieten. Hierbij is het dus van belang dat je tuin zomer klaar is, maar hoe zorg je daar voor? Hieronder lees je tips over het klaarmaken van je tuin voor de zomer!

Tip 1: Bereid het gras voor

In de meeste tuinen heb je een stuk met gras. In de ene tuin is dit stuk groter dan de ander, maar je moet deze in beide gevallen goed voorbereiden. Zo kun je het gazon maaien, zaaien en bemesten. Hierdoor zal het gras weer gaan groeien en zal het daarnaast ook nog eens een mooie groene kleur krijgen. Wanneer de zomer dan aanbreekt, kun je genieten van het mooie groen wat in je tuin te zien is.

Tip 2: Maak de tuin onkruid vrij

Onkruid groeit helaas ongewenst. Je kunt hier niet veel aan doen, maar het is natuurlijk niet erg mooi voor het zicht. Om ervoor te zorgen dat je van je tuin kunt genieten, maar niet tegen het lelijke onkruid aan wilt kijken, kun je dit maar beter weghalen. Het weghalen van onkruid kun je op verschillende manieren doen. Zo kun je er voor kiezen om het onkruid weg te laten branden. Daarnaast kun je het ook wegknippen of met de handen uit de grond trekken. Bekijk vooral wat je zelf fijn en handig vindt, want dan kun je het beste en efficiëntste het onkruid weghalen. 

Tip 3: Poetsen, poetsen en poetsen

In de meeste gevallen wordt een tuin in de koudere maanden niet gebruikt. Hierbij heeft de tuin tijdens de verschillende maanden flink wat te verduren. Denk aan regen, wind en sneeuw. Hierdoor kan ook de nodige rotzooi en een groene laag over en in de tuin ontstaan. Bij het poetsen kun je dan denken aan het harken, maar ook met een bezem en hoge druk door de tuin gaan. Hierdoor maak je de tuin groen en rotzooi vrij. Wanneer de poetsbeurt klaar is, kun je genieten van een tuin die net nieuw lijkt. 

Tip 4: Breng tuinmeubels aan

Om echt te kunnen genieten van je tuin, is het wel zo handig om de nodige tuinmeubels aan te schaffen. Voor tuinmeubels heb je erg veel verschillende artikelen. Zo kun je een loungeset aanschaffen. Dit zit erg lekker en is fijn om in de avond of overdag een drankje op te doen en even helemaal tot rust op te komen. Ook kun je kiezen voor een houten picknicktafel. Dit is erg handig in gebruik. Vooral wanneer je jongere kinderen hebt. Bij de picknicktafel kun je namelijk goed zitten en dit maakt eten erg makkelijk, omdat je een stabiele ondergrond hebt in vergelijking met de loungeset. Ook kun je nog kiezen voor een losse tafel met stoelen. Erg veel keuze en dus belangrijk goed te kijken naar wat past bij jullie in de tuin. 

Tip 5: Voeg extra’s toe

De tuin is helemaal opgeruimd en schoon en de nodige tuinmeubels zijn ook al aangebracht. Dan is het alleen nog maar nodig om extra’s toe te voegen. Hierbij kun je denken aan plantjes en bloemen, maar daarnaast kun je ook gaan voor lampjes, schilderijen en kussentjes. Kijk wat echt zorgt voor die mooie toevoeging en schaf dit aan. Wanneer dit in de tuin staat, kun je echt genieten van een mooie zomer in de tuin.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *