Hoe onderhoud je je vloertegels? 0

Je heeft talloze keuzes bij het kiezen van de vloer voor uw huis. De meest populaire keuze is tegels vanwege zijn schoonheid en het eenvoudige onderhoud. Het schoonmaken van tegelvloeren klinkt misschien als een vermoeiende klus, maar het is echt vrij eenvoudig. Hier zijn enkele stappen die ervoor zorgen dat uw vloer er mooi blijft uitzien.

Stofzuigen en stof

Gebruik dagelijks een stofzuiger of een zachte stofzwabber om stof en vuil te verwijderen voordat het vast komt te zitten in uw tegels en voegen. Dit is de gemakkelijkste en snelste manier om uw vloer te onderhouden. Gebruik echter nooit een stro bezem voor de klus, omdat deze uw tegels zal krassen.

Dweil het op

Dweil uw vloer één keer per week met warm water. Je kunt ook een milde zeep gebruiken om de kleur, glans en glans van uw tegel te verbeteren. Raadpleeg de fabrikant voordat je reinigingsmiddelen gebruikt om schade aan uw tegels te voorkomen.

Vergeet niet uw vloer direct na het vochtig dweilen te drogen om ongelukken te voorkomen en om te voorkomen dat nieuw vuil zich in de natte ruimte nestelt.

Ruim gemorste vloeistoffen op

Gebruik een reinigingsmiddel of ontsmettingsmiddel om vuilere lekkages op te ruimen. Rauw vlees en gemorste eieren vereisen een agressieve reiniging om te voorkomen dat bacteriën in uw tegels terechtkomen. Omdat de chemicaliën de tegels dof kunnen maken, is het misschien een goed idee om het gebied met water te dweilen.

Gebruik dagelijks een stofzuiger of een zachte stofzwabber om stof en vuil te verwijderen voordat het vast komt te zitten in uw vloertegels en voegen.

vloertegels

Geef ze een grondige poetsbeurt

Gebruik af en toe een grondige reinigingsoplossing. Dit helpt bij het verwijderen van vlekken en vetresten zonder je tegels te beschadigen. Meng 1/2 kopje witte azijn met 3 liter warm water. Deze natuurlijke benadering is vooral handig voor keukens. Als je geen azijn bij de hand heeft, kunt je deze vervangen door een halve kop gewone ontsmettingsalcohol.

Zoet water en afwasmiddel helpen bij het verwijderen van hard vet van uw vloer. Een half-en-half schuifkracht en warm water oplossing zal vlekken verwijderen.

Besteed aandacht aan de voeg

Vergeet niet uw voegmiddel schoon te maken. Je hoeft voor deze klus niet de deur uit om speciale reinigingsmiddelen te kopen. Maak eenvoudig een pasta mengsel met zuiveringszout en water. Verdeel de pasta over de voeg en laat het een nacht staan, gebruik dan een oude tandenborstel om de voeg te schrobben. Spoel de pasta af met warm water als je klaar bent met schoonmaken.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *