Hoe pak je houtworm bestrijding aan? 0

houtworm bestrijden

Houtworm voedt zich zoals de naam reeds laat vermoeden met hout. Hierdoor slaagt ze erin om de draagkracht van houten voorwerpen aan te tasten. Voor houten constructies geldt in de praktijk dat dit zelfs kan leiden tot gevaar op instorting. Omwille van deze reden is het zo snel mogelijk bestrijden van houtworm een absolute must. Wil je zelf houtworm bestrijden? Dan kunnen de aangehaalde tips hier op deze pagina voor jou ongetwijfeld het overwegen meer dan waard zijn.

Houtworm bestrijden is mogelijk op verschillende manieren

Houtworm is sinds jaar en dag een groot probleem. Heel wat houten constructies zijn er door de jaren heen dan ook door aangetast geworden. Dat is natuurlijk erg vervelend. Het is omwille van deze reden dat er naarstig werd gezocht naar mogelijkheden om houtworm te bestrijden. Er zijn inmiddels behoorlijk wat verschillende mogelijkheden ontdekt om dat voor mekaar te krijgen. Enkele bestrijdingsmiddelen die je kan overwegen zijn dan ook in de praktijk de volgende:

  • Ammoniak;
  • Petroleum;

Voor heel wat mensen geldt dat ze het niet meteen zien zitten om gebruik te maken van petroleum. Dat uiteraard omwille van het sterk vervuilende karakter waarover ze beschikt. Dat hoeft ook helemaal niet. Er bestaan in de praktijk namelijk nog veel meer mogelijkheden die je kan benutten. Hieronder lichten we graag nog even enkele mogelijkheden voor wat houtworm bestrijding betreft uit. Zo kun je er zeker van zijn dat je geen enkele interessante optie over het hoofd ziet.

Houtworm bestrijden met azijn, niet interessant

In de praktijk is houtworm bestrijden met azijn zeker een mogelijkheid. In dit geval wordt ervoor gekozen om azijn in het hout te injecteren. Eventueel gebeurt dit in combinatie met alcohol. De vraag is alleen of het voor de azijn wel mogelijk is om voldoende diep in het hout binnen te dringen. Dat is het niet. Dit betekent dat je niet alle larven zal kunnen bereiken. Met azijn is het wel mogelijk om de houtwormen die zich aan de oppervlakte bevinden aan te pakken. Gebruik maken van azijn is net als bijvoorbeeld alcohol dan ook helemaal niet interessant bij houtworm bestrijding.

Hoe kun je houtworm dan wel bestrijden?

Azijn en alcohol zijn dus duidelijk helemaal niet zo interessant voor wat het bestrijden van houtworm betreft. Waar kun je dan wel precies gebruik van maken? In eerste instantie kun je kiezen voor het kopen van een bepaald gif. Voor dit gif geldt dat ze doorgaans beschikt over een basis van permethrin. Het probleem dat zich hierbij stelt is dat dit gif ook voor mensen zeer schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Omwille van deze reden wordt deze optie eigenlijk toch niet echt aangeraden.

Houtworm bestrijden met petroleum is in de praktijk één van de vaakst toegepaste mogelijkheden. Van zodra houtworm in contact komt met dit middel gaat ze meteen dood. Het nadeel is dat ook petroleum niet alle houtwormen zal bereiken die zich in het hout bevinden. Dat zorgt ervoor dat de bestrijding haar doel mogelijks voorbij zal schieten. Wil je echt verzekerd zijn van de meest efficiënte oplossing voor wat houtworm bestrijden betreft? Dan is het mogelijks toch de beste keuze om ervoor te kiezen om een beroep te doen op een echte expert.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *