Hoe schuur je een muur? 0

Het schuren van een muur klinkt zo eenvoudig. De mentaliteit van ‘dat doe ik wel even’ overheerst al snel. Toch is het wel belangrijk om te weten waar je rekening mee moet houden en welk gereedschap je hiervoor moet gebruiken. Het schuren van een muur is vaak de eerste stap die je zet als je een nieuwe kleur op de muur wilt aanbrengen. Dit is noodzakelijk voor een glad en strak resultaat. Zeker als je wilt dat de verf jarenlang mooi op de muur zit, is schuren noodzakelijk. Wanneer je geen problemen tijdens het verven wilt ondervinden, raden wij aan om dit artikel grondig door te lezen. Wij geven enkele tips & informatie voor het schuren van een muur, zodat het verven vervolgens geen probleem meer hoeft te zijn.

Welk schuurapparaat heb ik nodig?

Natuurlijk is het eerst belangrijk om over het juiste gereedschap te beschikken. Wanneer je een grote oppervlakte wilt schuren, zal je veel efficiënter werken als je over een schuurmachine beschikt. Het is natuurlijk mogelijk om alles met de hand te schuren, maar dan ben je wel ontzettend lang bezig. Bovendien is dat geen fijne houding voor je rug, waardoor je de klus al snel zat bent. Daarnaast is er tegenwoordig voor iedere klus wel een schuurmachine verkrijgbaar. Met de hand schuren is dan ook een beetje overbodig geworden.

schuurmachine

Welke schuurmachine je nodig hebt, is afhankelijk van je eigen wensen en persoonlijke voorkeur. Daarnaast speelt natuurlijk ook de omvang van de klus een belangrijke rol. Een vlakschuurmachine wordt meestal toegepast tijdens het schuren van muren. Deze kan eenvoudig bij moeilijke hoeken en plekken gebruikt worden, waardoor het een zeer multifunctioneel apparaat is.

Muur schuren: hoe doe je dat?

Nu je over het juiste gereedschap beschikt, is het hoog tijd om te gaan schuren. Wees echter niet te enthousiast, maar wacht even voordat je het apparaat op de muur zet. Je moet immers wel een aantal voorbereidingen treffen, alvorens je aan het werk kunt gaan. Zorg er eerst voor dat de muur droog en stofvrij is. Vul tevens eventuele gaten op met een vulmiddel. Zo zal het schuren uiteindelijk een stuk soepeler verlopen.

Als je de muur voorbehandeld hebt, kan je eindelijk beginnen met schuren. Volg hierbij de instructies in de handleiding goed op. Hierin staat precies beschreven hoe het apparaat werkt en waar je op moet letten als je gaat schuren. Het kan voorkomen dat je na het schuren nog steeds enkele oneffenheden ziet. Vaak komt dit door gaten die later zijn volgestopt met vulmiddel. Raak hierbij niet gelijk in paniek, maar gebruik een simpel handschuurpapiertje om de oneffenheden weg te poetsen. Zo profiteer je van een optimaal resultaat en kan je de klus voltooien.

Nadat je de muur geschilderd hebt is het belangrijk om nog even te wachten voordat je de ruimte compleet maakt. Ga niet gelijk aan de slag met een makita schroefmachine, maar gun de muur eerst even rust. Na een dag rust zal je merken dat de muur een stuk mooier oogt en ook weer meer kan hebben. De klus is eindelijk voltooid!

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *