Hoe verhoog je de waarde van je koophuis?  0

Hoe verhoog je de waarde van je koophuis

Het kopen van een huis is niet enkel een paleisje voor het hele gezin voor een aantal jaar. Als je het goed aanpakt, is het een mooie investering die zich weer terugbetaalt als je het verkoopt. Je kan een koophuis met verlies verkopen, maar door een aantal tips en trucs verhoog je de waarde van je huis. Vanwege de verbeteringen zijn potentiële kopers eerder geneigd een bod te doen of tot aankoop over te gaan. Lees hier hoe je dit slim aanpakt.

Tip 1: Bouw je huis uit

Kopers betalen graag extra voor meer ruimte. Dus hoe meer bewoonbare oppervlakte het huis bevat, hoe hoger de prijs van het huis. Uitbouwen kun je op verschillende manieren doen. Wat dacht je van een uitbouw van de keuken? Helemaal mooi is een serre over de breedte van het huis met schuif- of openslaande deuren naar de tuin. Uitbouwen van je huis kan ook op de hoger gelegen verdiepingen. Een dakkapel op de zolder creëert meer leefbare ruimte, omdat je geen onhandige schuine daken meer hebt. Kijk voor dakkapel prijzen op de site van een specialist.

huis uitbouwen dakkapel

Tip 2: Mooie kamers in plaats van rommelhokken

Rommel verkoopt niet, ruimte wel. Maak van de zolder en kelder leefbare plekken. Zo zien kopers wat je kan met de ruimte. Zorg dus voor goede vloeren, voldoende kastruimte en andere meubels.

Tip 3: Renoveer de keuken en de badkamer

De meeste kopers willen een huis waar weinig aan gedaan hoeft te worden. Echter gaat de meeste tijd om te verbouwen in de keuken en badkamer zitten. Een klusjesman inhuren kost ook veel geld. De kans is groter dat je je huis verkoopt als je badkamer en keuken up-to-date zijn. De toekomstige bewoners van je huis hoeven dan minder te regelen en hoeven alleen maar te verhuizen. Bovendien krijg je met een gerenoveerde keuken en badkamer al snel 10.000 extra waarde op je huis. Zo’n renovatie loont voor jou dus zeker de moeite.

Renoveer de keuken

Tip 4: Maak je huis duurzaam

De laatste jaren kijken kopers en makelaars ook naar hoe duurzaam een huis is gemaakt. Hoe beter het huis is geïsoleerd, hoe minder je als bewoner hoeft te stoken. Dat is dus zeker prettig voor de portemonnee en voor het milieu. Betere isolatie breng je aan door tochtstrips, dubbel glas en glaswol in de wanden en daken. Je huis verduurzamen doe je ook door het aanbrengen van led verlichting of zonnepanelen op de daken. Vraag advies aan een specialist hoe jij je huis duurzaam maakt.

Tip 5: Let op de details

Met de details worden vooral schakelaars, knoppen en plinten bedoeld. Als de rest van je huis mooi is afgewerkt, vallen ouderwetse schakelaars ontzettend op. Vervang deze dus mee als je de rest van je huis vernieuwt. Hetzelfde geldt voor de deurknoppen en de schakelaars van de ramen. Kopers kunnen soms afknappen op lelijke details of zijn geneigd minder te betalen voor je huis. Zorg daarom ook dat de plinten goed vastzitten en netjes zijn afgewerkt. Werk ook de bekabeling goed weg achter de plinten. Maak je huis dus zo overzichtelijk mogelijk om deze snel te verkopen met een hogere waarde.

Heb jij nog meer tips voor ons? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *