Hoe verhuis je zonder stress? 0

Hoe verhuis je zonder stress

Een verhuizing brengt vaak de nodige stress met zich mee. Het verkopen of opzeggen van je huidige woning en het prikken van een datum voor een verhuizing zijn de factoren die nog de minste spanning opleveren. Alles zo goed mogelijk laten verlopen is een ware kunst. Met wat handige tips kun je ervoor zorgen dat ook jouw toekomstige verhuizing vlekkeloos verloopt.

Voorbereiding van de verhuizing

Start zo snel mogelijk met het inpakken van zaken die je echt niet meer nodig zult hebben tot een week na de verhuizing. Verhuis je in de zomer? Dan kunnen bijvoorbeeld alle winterjassen al ingepakt worden. Tip; verhuis kleding zoveel mogelijk op de hangers, zodat alles zo weer de kast in kan op de juiste kamer. Bundel de kleding en bind de hangers samen met een elastiek.

Plak een label op het voorste kledingstuk en zet hierop naar welke kamer en kast de bundel toe moet. Pak je kostbare spullen in dozen? Gebruik dan oude kranten of bijvoorbeeld theedoeken of baddoeken om de spullen heel te houden. Noteer op de doos voor welke ruimte in het nieuwe huis de doos bedoelt is en noteer op de doos exact wat er in de doos zit. Dit scheelt veel onnodig uitpakken en zoekwerk. Denk aan een goede inboedelverzekering, voor het geval er schade ontstaat aan spullen.

Voorbereiding van de verhuizing

Hoe plan je de echte verhuizing?

Hoe ga je verhuizen? Laat je alles inpakken, ophalen en bezorgen door een erkend verhuisbedrijf? Vraag dan tenminste drie offertes op voor de grote dag. Moet je jouw eigen huis nog verkopen? Dan kun je overbodige spullen voor de dag van de verhuizing opslaan bij een van de opslagbedrijven. Vaak huur je voor een laag bedrag per maand al een goede ruimte. Wel is het het opslaan van spullen in een dergelijke ruimte vaak op eigen risico. Raadpleeg dus eerst de voorwaarden van je inboedelverzekering.

verhuisbedrijf

Makkelijk verhuizen

Wil (of kun) je zelf geen verhuiswagen huren en wil je de verhuizing niet door een bedrijf laten verzorgen? Dan kun je kiezen voor een verhuiscontainer. Een dergelijke container wordt op een afgesproken datum voor je oude huis gezet. Jij laadt hem vol met je spullen en de container wordt op een vastgestelde datum voor jouw nieuwe woning neergezet, ongeacht op welk adres inNederland. Moet je eerst nog verbouwen? Dan kunnen jouw spullen tussentijds ook even opgeslagen blijven in de container.

Een ideale en stressvrije manier van verhuizen! Heb je vrienden die helpen met de verhuizing? Verdeel dan goed de taken en zorg voor thermoskannen koffie, frisdrank en een stevige lunch tussendoor. En wat is er leuke dan de dag samen afsluiten in je nieuwe huis met een aantal bezorgpizza’s?

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *