Hoe vind je de beste wasmachine? 0

Hoe vind je de beste wasmachine?

Je bent op zoek naar de beste wasmachine. De wasmachine is namelijk een belangrijk onderdeel van het huishouden. Je gebruikt de wasmachine wekelijks en je wil dat iedere vlek, hoe hardnekkig ook, verwijderd wordt. Zeker bij je favoriete kledingstukken. Nu de energieprijzen de pan uit rijzen, ben je misschien op zoek naar een zuinige wasmachine. En een stillere wasmachine zou ook wel fijn zijn. Daarnaast heb je een budget voor jezelf gesteld, maar het blijkt toch lastig om de perfecte wasmachine voor dit budget aan te schaffen. Kortom: het vinden van de beste wasmachine kan een behoorlijke uitdaging zijn. Om je te helpen bij het vinden van de beste wasmachine, vind je hier de belangrijkste aandachtspunten.

Waar moet de beste wasmachine aan voldoen?

Voordat je op zoek gaat naar de beste wasmachine, moet je jezelf eerst afvragen wat dat voor jou betekent. Welke eisen stel je aan een nieuwe wasmachine? Jouw eisen- en wensenlijstje hangt af van veel dingen. Misschien woon je alleen of heb je juist een groot gezin. Het kan ook zijn dat je een hobby hebt waar je vieze kleding van krijgt, zoals pottenbakken of paardrijden. Of je woont in een oud herenhuis met muren die niet volledig geluidsdicht zijn. Misschien staat de wasmachine naast je slaapkamer en wil je rustig kunnen slapen. Verder zijn de energieprijzen gestegen en wil je hier misschien op inspelen. Het zijn allemaal aspecten die bepalen welke wasmachine voor jou de beste is. Ga dus eerst na hoe vaak je de wasmachine gebruikt en wat je belangrijk vindt. Met een specifiek eisenpakket kun je doelgerichter op zoek naar de beste wasmachine.

Energieverbruik van de beste wasmachine

Wasmachines worden onderverdeeld in energielabels. Sinds maart 2021 beschikken wasmachines over nieuwe energielabels. De nieuwe energielabels bestaan uit categorie A t/m G. Hierbij is energielabel A het zuinigst. Een energiezuinige wasmachine is niet alleen goed voor het milieu, je bespaart er ook nog eens geld mee. Dat laatste is natuurlijk fijn, zeker nu de energieprijzen stijgen. De aanschaf van een energiezuinige wasmachine is echter wel duurder dan een minder energiezuinig model, maar met de hogere energieprijzen verdien je dit al snel terug.

Waskwaliteit

Bij de beste wasmachine is naast het energieverbruik ook de waskwaliteit van belang. De waskwaliteit bepaalt hoe schoon de was uit de wasmachine komt. Hierbij geeft het wasresultaat A het schoonste resultaat. De waskwaliteit wordt bepaald door onder andere de wasmiddeldosering, het toerental, de stoomfunctie en de spoelfunctie. Over het algemeen geldt: hoe meer specificaties een wasmachine heeft, hoe beter de waskwaliteit. Was je dus veel wol of zijde? Kies dan voor een wasmachine met de beste waskwaliteit.

Een stille wasmachine

De beste wasmachine is ook vaak een stille wasmachine. Je doet er goed aan om een stille wasmachine te kopen, zeker wanneer de wasmachine bijvoorbeeld naast de woonkamer of slaapkamer staat. Om een stille wasmachine te vinden, moet je voornamelijk letten op het aantal decibel tijdens het centrifugeren. Tijdens het centrifugeren maakt de motor namelijk het meeste lawaai. Voor een stille wasmachine ga je op zoek naar een wasmachine waarbij het geluidsniveau tijdens het centrifugeren rond de 71 decibel ligt. Daarnaast kan een nachtprogramma ook een fijne optie zijn, zeker wanneer je ‘s nachts een wasje draait.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *