Hoe vraag je een hypotheek aan als ondernemer 0

hypotheek ondernemer

n dit artikel nemen we 3 punten door over het nemen van een hypotheek als een ondernemer. 

1. Als je ondernemer bent moet je je documenten op orde hebben

Het krijgen van een hypotheek als je zelfstandig ondernemer bent kan echt lastig zijn, vooral als je pas onlangs hebt besloten om het alleen aan te gaan.

Kredietverstrekkers willen bewijs hebben dat je in staat zal zijn om de betalingen bij te houden, dus ze zullen meestal vragen om een formulier met betrekking tot de laatste drie jaar aan inkomstenbelasting of je volledige rekeningen van de laatste drie jaar. Als je niet beschikt over deze documenten, is het onwaarschijnlijk dat je zal worden aanvaard voor een hypotheek.

2. Hoe meer eigen geld, hoe beter

Hoe meer je spaart om toe te voegen aan de hypotheek als een storting, hoe groter de keuze van hypotheken die beschikbaar zal zijn voor u. Kredietverstrekkers reserveren hun beste tarieven voor mensen met forse deposito’s, dus je zult ook profiteren van lagere maandelijkse betalingen, omdat je met sparen hebt laten zien dat je gekwalificeerd bent voor een betere deal. Vergeet echter niet dat er ook extra kosten bijkomen naast de hypotheek, denk bijvoorbeeld aan de notaris, je kan degoedkoopstenotaris nemen, een amsterdamse notaris het maakt niet uit. Zolang je geld apart houdt voor de andere kosten.

Hoe meer eigen geld, hoe beter

3. Kopen met iemand anders kan makkelijker zijn

Als je geen hoop hebt voor het opbouwen van een fatsoenlijke aanbetaling op je eigen, dan wil je misschien denken over het kopen van een huis met iemand anders. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat de kansen op het veiligstellen van een fatsoenlijke hypotheek groter wordt, vooral als ze een uitstekende krediet geschiedenis hebben en een hoger inkomen hebben dan jij. Maar vergeet niet dat dit een grote stap is, dus je moet gaan zitten en uit werken met de andere persoon.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *