Hoe werkt een zwembadlift? 0

Hoe werkt een zwembadlift?png

Zwembadliften worden vaak gebruikt bij mensen die niet zelfstandig in het water kunnen komen of in het water kunnen zwemmen, drijven of staan. Om deze reden zijn er ook veel verschillende soorten zwembadliften.  Zwembadliften kunnen ondersteuning bieden bij het drijven of bij het maken van zwembewegingen.

De werking van een zwembadlift

Een zwembadlift kan de zwemmer niet zelf bedienen. Deze zal moeten worden bediend door een ander. Mobiele liften kunnen de gehele afstand die een zwemmer zwemt mee af leggen. Ook kunnen ze op elke gewenste plek ingezet worden. Vaste liften daar en tegen zijn op de vloer, aan de wand of aan het plafond vast gezet. Deze kunnen dus niet mee met de zwemmer.

Een zwembadlift is er in verschillende soorten en maten. Zo heb je een zwembadlift waar een stoel aan zit. De zwemmer gaat op deze stoel zitten en de lift zorgt ervoor dat de stoel in het water zakt. Vanuit hier kan de zwemmer dan gaan zwemmen. Op deze manier hoeft de zwemmer niet van een trap af of zelf in het water te gaan. Kijk eens voor een zwembadlift bij Triwatrapliften.nl

Er zijn ook zwembadliften in de vorm van een stretcher. Het is de bedoeling dat de zwemmer op deze stretcher gaat liggen. De zwemmer wordt dan met stretcher en al in het water gedragen. Vanuit deze positie kan de zwemmer meteen zwemmen of met ondersteuning van de stretcher zich door het water voortbewegen. Dit soort lift is vooral bedoeld voor mensen die niet (goed) kunnen zitten.

Daarnaast zijn er ook zwembadliften met tilbanden. Dit is een soort zak waar de zwemmer dan in kan zitten. Op deze manier kan de zwemmer gemakkelijk te water gaan om te gaan zwemmen. Deze liften zijn vooral bedoeld voor mensen die in een rolstoel zitten. Zij kunnen zo rechtstreeks vanuit hun rolstoel in het water worden gezet, zonder dat zij nog moeten overstappen.

Waar moet je rekening mee houden?

Er zijn verschillende punten waar je rekening mee dient te houden bij het aanschaffen van een zwembadlift, namelijk:
–                zwembadliften worden niet vergoed. De kosten zullen dus voor eigen rekening komen.
–                de meeste zwembadliften kunnen tot 150 kilogram dragen. Indien je zwaarder bent dan 150 kilogram, zijn er speciale liften die je kan aanschaffen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *