Hoe ziet het kopen van een woning er voor jou in 2020 uit 0

Hoe ziet het kopen van een woning er voor jou in 2020 uit

Prinsjesdag zit er net weer op en de financiële plannen voor het komende jaar 2020 zijn dus bekend gemaakt. Er zijn een aantal nieuwe aankondigingen gemaakt die het anders maken voor jou als woningzoekende. Wij geven je hieronder wat informatie over en extra tips bij het kopen van een woning in 2020.

Is het nog slim om in 2020 een huis te kopen?

Een van de meest gestelde vragen is of het nog slim is om een huis te kopen in 2020. Die vraag is natuurlijk niet zomaar met ja of nee te beantwoorden. De laatste jaren zijn de huizenprijzen explosief gestegen en veel mensen wachten daarom liever tot de huizenprijzen weer een keer gaan dalen.

Maar aan de andere kant kan het ook goed dat de prijzen ook de komende jaren nog verder zullen stijgen. De vraag naar een woning is nog steeds vele malen hoger dan het aanbod aan koopwoningen. Ook is de hypotheekrente nog steeds op een historisch laag niveau en zoals het eruit ziet zal dit voorlopig nog zo blijven. Ook de plannen die het kabinet heeft aangekondigd stimuleren de posities voor kopers op de woningmarkt. Hieronder meer daarover.

Is het nog slim om in 2020 een huis te kopen

De plannen van het kabinet

Het kabinet heeft verschillende plannen aangekondigd om huizenkopers een extra push in de rug te geven. Er zijn een aantal voornaamste veranderingen die hieronder kort worden toegelicht. Op deze website lees je hier meer uitgebreide informatie over.

  • Hoogste tarief voor hypotheekrenteaftrek wordt afgebouwd naar 3% vanaf 1 januari
  • Tweeverdieners kunnen meer lenen. Momenteel wordt het hoogste inkomen vermeerderd met 70% en in 2020 wordt dit percentage 80%
  • Overdrachtsbelasting voor starters wordt afgeschaft om het voor starters makkelijker te maken op de woningmarkt
  • Belasting voor beleggers wordt verhoogd

huis kopen 2020 planning kabinet

Andere zaken om rekening mee te houden

Naast de ontwikkelingen en trends op de woningmarkt en de nieuwe plannen van het kabinet die direct invloed hebben op de woningmarkt zijn er nog meer situaties om in de gaten te houden. Denk bijvoorbeeld aan de klimaatverandering en de topics die daar invloed op hebben, zoals de energievoorziening van huizen. 

Zo wil het kabinet ook doorgaan met het duurzamer maken van woningen in Nederland. Zo is er vanaf 1 januari 2020 ook nieuwe wetgeving die strengere eisen stelt aan het hebben van een houtkachel en een pelletkachel een beter alternatief maken voor jouw huis. Indien je dus van plan bent om een woning aan te schaffen dan is het slim om alles goed in de gaten te houden en mee te nemen in de overwegingen en beslissingen. 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *