Hoe zorg je ervoor dat jouw meubels mee met de tijd gaan 0

Hoe zorg je ervoor dat je meubels mee gaan met de tijd

Zo gaan jouw meubels mee met de tijd

Wil jij ervoor zorgen dat jouw meubels met de tijd meegaan, zodat je jouw nieuwe
velvet stoel kunt combineren met je huidige houten tafel. Dan kun je ervoor kiezen om jouw houten meubel op te knappen, zodat deze weer een nieuwe ronde mee kan. In dit artikel vertellen wij je hoe je jouw houten meubel opknapt, zodat deze straks perfect bij de rest van jouw moderne interieur past. Lees snel verder en ontdek meer!

Strippen

Het eerste wat je gaat doen, is de staat van je huidige houten meubel bekijken. Je stript voorzichtig het hout tot het weer zichtbaar is en je ermee kunt werken. Je kunt hiervoor en stripper kopen en deze met een penseel in cirkels aanbrengen. De stripper moet even inwerken, zodat de resten lak en verf verwijderd kunnen worden. Wanneer het gehandeld heeft, dien je de resten voorzichtig met een spatel te verwijderen zodat het hout niet beschadigt. Omdat de stripper vet op het hout kan achterlaten, dien je nog wat staalwol met alcohol te gebruiken zodat je de resten hiervan kunt verwijderen.

Schuren

Het volgende wat je doet, is het meubel schuren. Dit doe je in de richting van de houtnerf, zodat deze niet beschadigt raakt. Wanneer je de verflagen verwijderd hebt, hoef je minder te schuren. Gebruik bij het schuren een masker en een bril en ga op een geventileerde plaats zitten, zodat je geen last krijgt van het stof.

Behandelen

Het kan zijn dat er een probleem met je meubel hebt en je een vlek niet kunt verwijderen of dat er sprake is van motten. In geval van vlekken kun je gebruik maken van een houtbleek middel. Heb je motten, dan dient er een behandeling met insecticide plaats te vinden. Je dient insecticide altijd over het gehele meubel aan te brengen. Dit zelfs met meerdere lagen, omdat het meubel anders alsnog kan bederven. De gaten kun je het beste met vulwas bedekken.

Nieuwe kleur kiezen

Wanneer je jouw houten meubel gestript, geschuurd en behandeld hebt, kun je er pas echt iets leuks mee gaan doen. Je kunt namelijk een geheel andere kleur kiezen voor jouw houten meubel. Denk bijvoorbeeld aan okergeel, olijfgroen, roze, goud of een andere trendkleur. Je kunt ook voor een meer neutrale kleur zoals zwart of wit kiezen, wat perfect past bij een modern interieur.

Wij wensen je veel succes met onze tips!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *